ATAYURT HER YERDE

19.06.2012

   MAKEDONYA (OHRİD) HALK DANSLARI  FESTİVALİNE KATILAN ATAYURT İLKÖĞRETİM OKULU HALK DANSLARI EKİBİ, KÜÇÜKLER KATEGORİSİNDE BİRİNCİ SEÇİLDİ

   Atayurt İlköğretim Okulu 5 ve 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları ekibi ve öğretmenleri Makedonya Ohrid şehrinde okulumuzu ve ülkemizi güzel bir gösteriyle temsil ettiler.  Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen guruplarla aynı sahneyi paylaşan Halk oyunları ekibimiz Türk Bayrağını gururla ve coşkuyla dalgalandırdı. Kendi yaş grupları arasında en iyi ekip seçilen öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ohrid şehrinde iki gün konaklayan öğrencilerimiz Manastır kentinde M.Kemal Atatürk’ün okuduğu günümüzde müze olan Manastır Askeri İdadisi'ni ziyaret ettiler. Atatürk’ün okuduğu okulda dolaşmak, herkesi çok etkiledi. Daha sonra Gostiva kentine geçen kafilemiz M.Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nu gezdiler. Türk Milli B.Partisi’nin Makedonya milletvekili Erdoğan Saraç’ın konuğu oldular. Makedonya’da yaşayan Türklerin kurduğu STO’lar ziyaret edilerek memleket selamı sunuldu.

  Makedonya başkenti Üsküp’te Kale, M.K.Cami, Çifte Hamam, Bit Pazarı(Türk Çarşısı) gezildi.Şehir Meydanına 2.Murat zamanında yapılan taş köprüden geçilerek gelindi ve Kral İskender’in heykelinin bulunduğu havuzdaki su dansı izlendi.

  16 Haziran Cumartesi günü Selanik kentinde Atatürk’ün doğduğu evi görmek herkesi çok mutlu etti ve duygulandırdı. İki gün Selanik’te konaklayan kafilemiz kent turundan sonra güzel anılarla dolu olarak yurda döndü.