ATAYURT’TA PREMİER

17.11.2012

                                               ATAYURT’TA PREMİER

        İçinde bulunduğumuz çağ “bilgi” çağıdır. Bireyler ve toplumlar bilgiye ulaşmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Küreselleşme anlamında giderek“küçülen” dünyamızda farklı toplumlar arasında “iletişim” çok önemlidir. Günümüzde iletişim hem görsel ve yazılı basın hem de bilgisayarlar yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Bu küresel iletişimin ortak dili İngilizce’ dir.

     Bir Yabancı dili bilmek bireyin o dildeki sözcükleri ve dilbilgisi yapılarını bilmesinin yanı sıra, bu sözcük ve yapılardan yararlanarak o dili konuşan kişilerle sözlü ya da yazılı iletişim kurabilmesidir. Başka bir deyişle, bir dili bilmek yalnızca o dil hakkında gerekli olan dilbilgisi kurallarını bilmek, yani “dilbilgisel yeti” ye sahip olmak değildir. Aynı zamanda hangi ortamlarda hangi yapı ve sözcüklerin kullanılacağını bilmek demek olan “iletişimsel yeti” ye sahip olmak gerekmektedir. İşte bu yetiye sahip olan öğrencilerimiz senaryosundan montajına kadar her bir detayına imzalarını attıklarını 3. Filmleriyle gösterime girdiler.

          Farklılıkları kendisine temel  amaç haline getirmiş olan ATAYURT ANADOLU ve FEN LİSESİ ailesi; öğrencilerine  -öğrenmekte  olduklarını dilde yapacakları her tür etkinliği  gerçekleştirme ve  sunma olanağı sağlamaktadır. Bunun en somut ve özel kanıtı da okulumuzun yaban diller kulübü  etkinliği olan ingilizce  kısa metrajlı film çekimini üst üste üç yıldır gerçekleştiriyor olmalarıdır.

        Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi ‘’ Trigger / Deklanşör ‘’adlı filmin premiyerinde konuklarını kemanlar eşliğinde karşıladı. Mini müzik dinletisinin ardından konuklar sinema salonuna alındı. Sunuculuğunu edebiyat öğretmeni Hilal Şengel’in yaptığı premier gecesinde okul müdürü Zevri Bingül sosyal okul olmanın temel amacının öğrenci yaratıcılığını desteklemek olduğunu belirtti. Okul müdürümüzün konuşmasının ardından film gösterimine geçildi. film gösterimi sona erdikten sonra emeği geçen tüm öğrencilerimize ödülleri verildi.