ATAYURT’TA DÜNYA DİYABET GÜNÜ

21.11.2012

Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Atayurt Okulları konferans salonunda Acıbadem Eskişehir Hastanesi Diyabet Hemşiresi Ayfer Aktaş tarafından Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencilerine “Okul Çağı Çocuklarında Diyabetle Sağlıklı Yaşam ” söyleşisi yapıldı.

 

Diyabeti, vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir metabolizma hastalığı olarak tanımlayan Ayfer Aktaş,  diyabetin oluşmasında genetik, çevresel faktörlerin ve hayat tarzının rolü olduğunu ve Tip 1 diyabetin, insülin hormonlarının eksikliği sonucu, genellikle çocukluk ve gençlik yaşlarında ortaya çıktığını söyledi.

 

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Diyabet Hemşiresi Ayfer Aktaş, günümüzde Tip 2 diyabetin daha genç yaşlarda fast food beslenme ve pasif yaşam sonrası obeziteyle birlikte görüldüğünü belirtti. Diyabet Hastalığının belirtilerine de değinen Aktaş, ’çok susuyorsanız, çok sık idrara çıkıyorsanız, çok acıkıyorsanız ve kilo kaybı yaşıyorsanız mutlaka şekerinizi ölçtürün. Bunlar diyabet hastalığının en önemli belirtileridir’’ dedi.

 

Öğrencilerimizde bu etkinlik ile birlikte diyabet farkındalığı yaratıldı ve Ayfer Aktaş’a öğretmen ve öğrencilerimiz teşekkürlerini iletmesi ile son buldu.