ATAYURT'TA 3.MATEMATİK LİGİ BAŞLIYOR

10.12.2012

ATAYURT'TA 3.MATEMATİK LİGİ BAŞLIYOR

       Lig deyince hepimizin aklına ilk olarak futbol gelir. Aslında matematik liginde de benzer kurallar geçerli. Yani bu ligde de hakem, faul, sarı kart, kırmızı kart var. Ancak tek fark ayağımızda topun değil elimizde kalemin,  öğrencilerin sporcu, öğretmenlerin hakem olduğu bir lig…

     Hayatımızda matematikten kaçmak imkânsızdır. Matematik bilimi ciddi bir iş olmasına rağmen asık yüzlü ve korku duyulan bir disiplin olmayıp tersine yaşam gibi eğlenceli, neşeli ve insanı dinlendiren bir uğraş alanıdır.  Bu yüzden matematiği okulumuzda öğrencilerimize bunaltmadan nasıl daha fazla sevdirebileceğimizi ve bu konuda nasıl daha etkin kılabileceğimizi düşündük.

     Bizim için önemli olan; matematik dersinin sevdirilmesi, ilgi çekici hale getirilmesi ve yaşamdaki yerinin, önemini etkinliklerle fark ettirilmesi, ezberciliğe yönlendiren yöntemlerden uzak durulması, düşünme becerilerini geliştirecek yöntemlere yer verilmesi, öğrencilerin matematikle bağlarını koparmamak için zihinsel gelişimi arttırıcı sorularla motivasyonun sağlanmasıdır.

     İşte bu yüzden öğrencilerimize matematiği sevdiren, merak uyandıran ve onu çıkmaz sokağa benzeyen problemlerden ibaret olmadığını gösterebileceğimiz bir lig düşündük. Hem kendi seviyesindeki öğrenciler ile yarışacağı hem de farklı seviyedeki öğrencilerle. Kendi düzeyindeki öğrenciler ile yarışırken bilgilerini kıyaslayacakları diğer düzeydeki öğrenciler ile yarışırken eski ve yeni bilgilerini birleştirecekleri ve her durumda da tatlı bir rekabetin olacağı bir lig.

     Yarışmalara çıkacakları takımları kendilerinin belirlediği, bir takım olarak problemlerin çözümlerinde beraber düşündükleri kafa yordukları ve sonuç aradıkları bir lig.

Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 3. MATEMATİK LİGİ 9. ve 10. Sınıflar arasında başlıyor.

3. MATEMATİK LİGİ 9. VE 10.SINIFLAR KURA ÇEKİLİŞİ 2012

Pisagor (9 Al A) – Muhteşem Üçlü (9 Fl A2)                                  10 Aralık 2012

Logaritma (9Fl B1) – Limit (9 Al B)                                                 12 Aralık 2012

Beta (9Al C) – Pi (9Fl A1)                                                               12 Aralık 2012

Öklid (9Fl B2) – Nokta (9 Fl C2)                                                     11 Aralık 2012

Fonksiyon (9 Fl C1) – Totoloji (9 Al C1)                                         17 Aralık 2012

FL10-B 1( LAMDA)-----------------------------FL 10 A-1 (İNTEGRAL)

FL 10 B-2 (ORTAK ÇÖZÜM )------------------AL 10 B  (MATKOLİK )

FL 10 A-2 (f(X))---------------------------------AL 10 C (CEBİR )

AL 10 D (ALFA )---------------------------------X