ACIBADEM’DEN ATAYURT OKULLARI ÖĞRENCİLERİNE EL YIKAMA EĞİTİMİ

09.01.2013

ACIBADEM’DEN  ATAYURT OKULLARI ÖĞRENCİLERİNE EL YIKAMA EĞİTİMİ

   Acıbadem Eskişehir Hastanesi ve Atayurt Okulları Sağlıklı Yaşam Okulları işbirliği ile anasınıfı öğrencilerine etkin el yıkama eğitimi düzenlendi.

   Acıbadem Eskişehir Hastanesi ve Atayurt Okulları Sağlıklı Yaşam Okulları işbirliği ile düzenlenen eğitime, konuşmacı olarak Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Leman Budak’ın “Sağlık Elinizden Gelir” konulu sağlık söyleşisi Atayurt Okulları Konferans Salonunda hazırlık sınıfı ve 1.sınıflara yapıldı.

 

   Acıbadem Eskişehir Hastanesi Enfeksiyon Hemşiresi Leman Budak öğrencilere el yıkamanın önemini anlattı. Çocukların dikkatini çekmek için hazırladığı eğlenceli sunumda Hemşire Leman Budak bol su ve sabunla, bilekleri de içine alacak şekilde, avuç içi parmak araları ve uçları ile özellikle tırnak dipleri iyice temizlenecek şekilde ellerin yıkanması gerektiğini dile getirdi. Budak, doğru el yıkamanın adımlarını sıraladı. Gerçekleştirilen sunumun ardından öğrencilere köpük balığı sertifikası verildi.

   Özellikle çocukların küçük yaşta sağlık bilincine sahip olması konusunda hassas davranan Acıbadem Eskişehir Hastanesi ve Atayurt Okulları başlatmış olduğu bu tür organizasyonlarda öğrencileri sağlık konusunda bilinçlendiriyor, hem de geleceğin büyüklerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.