ATAYURT’TA BİR GARİP ORHAN VELİ

12.01.2013

ATAYURT’TA BİR GARİP ORHAN VELİ

 

·         Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır.

·         Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.

·         Şiir, evrenin kutsallığını eşsiz kar tanelerinde görebilmektir.

·         Şiir, yeni gelen güne umutla 'merhaba 'demektir.

·         Şiir, dost meclislerinde hayatla dalga geçebilme cesaretini gösterebilmektedir.

·         Şiir, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır.

·         Şiir, Âşık Veyseller’in, Orhan Velilerin, Necip Fazılların, Fuzulilerin, Bakilerin, Yunus Emrelerin daha nice nice ozanların sevgi çığlıklarıdır hasret evreninde.


 

“BİR GARİP ORHAN VELİ ŞİİR DİNLETİSİ’’nde amacımız şiiri beraber anlamak, beraber anlatmak, beraber hissetmek ve paylaşmaktır.

         Şiir dinletimiz önce Orhan Veli’nin şiirlerine eşsiz yorumuyla can veren büyük usta Müşfik Kenter’in sesinden Orhan Veli’nin İstanbul Türküsü adlı şiirini dinleyerek başladı. Dinleti denizin, İstanbul’un, aşkın, hayattaki hayal kırıklıklarına rağmen küçük mutluluklara tutunup büyük dünyalar kurmanın şairi Orhan Veli Kanık’ı ölümünün 63. Yıl dönümünde hayatından kesitlerin yer aldığı, eserlerinin yorumlandığı, görsel ve işitsel benzersiz bir gösteri ile sona erdi.

‘’BİR GARİP ORHAN VELİ ŞİİR DİNLETİSİ’’ni hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hilal Şengel’e, Ses ve Işıkta destek olan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tolgahan Akın’a, Müzik öğretmenlerimiz Engin Kurman ve Yasemin Toker, Sahne ve dekorun hazırlanmasında destek veren Teknik İşler Sorumlusu Selim Yaşa’ya ve görev alan tüm öğrencilerimize Atayurt ailesi olarak teşekkür ederiz.