COMENIUS PROJE GRUBUMUZ YURDA DÖNDÜ

18.03.2013

COMENIUS PROJE GRUBUMUZ YURDA DÖNDÜ

   Take Responsibility Today for a Better Tomorrow (Güzel bir yarın için bugünden sorumluluk al) adlı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Özel Atayurt Fen Lisesi’nin  Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Macaristan ve Polonya’daki okullarla ortaklaşa yürüttüğü Hayat Boyu Öğrenme Programlarından Çok Ortaklı Comenius Proje uygulaması için Polonya’nın Czestochowa şehrindeki V Liceum Ogolnoksztalacace im. Adam Mickiewicza lisesine konuk olan proje grubumuz proje çalışmalarını başarılı bir biçimde tamamlayarak yurda dönmüştür.

   “Tarihsel Sorumluluk” temalı II. Proje uygulaması çerçevesinde bütün ortak ülkeler hazırladıkları tarihsel sorumluluk sunularını Amerikan Konsolosu Jeff Gaskill’in de hazır bulunduğu toplantı salonunda katılımcılara sunmuşlardır.

    Ayrıca katılımcılar The Paulite Monastery, Museum of Matches, The Memorial and The Museum of Auschwitz & Birkenau, Market Square in Krakow, Museum of Halina Poswiatowska, Varşova’daki Museum of Technology, Palace of Science and Culture, National Stadium, Copernicus Science Center ve Old Town gibi tarihi ve görülmesi gereken yerleri ziyaret etmişlerdir.

   Keyifli bir hafta geçiren proje grubumuz 11.03.2013 tarihinde yurda dönmüşlerdir. Böylelikle projenin ikinci etabı başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.