ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI

19.03.2013

ONLARA BORÇLUYUZ…

 

        ATAYURT ŞEHİTLERİMİZİ 


SAYGIYLA ANDI

 

                       Atayurt Okulları 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma gününde Atayurt Kültür Merkezinde Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftasında Şehitlerimizi muhteşem bir törenle andı. Atayurtlu Öğrencilerin hazırladıkları törende slayt gösterileri, oratoryo ve konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda Anadolu/ Fen lisesi Müdürü Zevri Bingül  “Bizden önce birileri bu coğrafya parçasını vatan yaptılar. Kanla yoğrulmuşsa bedeli, adı vatandır artık vatan. İşte bu yüzden nereden geldiğimizi ve ülkenin her durumunda ne yapmamız gerektiğini çok iyi bilmemiz lazım. Eğer söz konusu vatan savunması ise, bir ölüm kalım mücadelesi ise vatan dediğimiz toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bunu anlatmak boynumuzun borcu olmalıdır” diyerek sözlerini bitirdi. Anma programı Atayurt Okulları yöneticileri, öğrenci, öğretmen ve misafirler tarafından izlenmiş ve ayakta alkışlanmıştır.

   Şehitler Haftası etkinliğinde ortaokul Kültür ve Edebiyat Kulübü’nün hazırladığı törenle devam edildi.

    Program şehitlere saygı duruşuyla başladı. Okul Müdürü Baki Cangür’ ün konuşmasından sonra Tarih Öğretmeni Şefika Köse Çanakkale Savaşlarının tarihsel önemini anlattı. Mehmet Binboğa’ nın sazı eşliğinde 8. Sınıf öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’ un“Çanakkale şehitlerine” şiirini coşkuyla okudular.

 Sosyal Bilgiler öğretmeni Tuğba Eroğlu Avcı’ nın hazırladığı belgesel, öğrenci ve öğretmenler tarafından gururla ve gözleri dolu dolu olarak izlendi.

   Etkinlik 5., 6., 7., 8.sınıf öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ayakta alkışlandı.