ATAYURT’TA MATEMATİK OYUNLARI

16.04.2013

                       Özel Atayurt ortaokulu Matematik Kulübü olarak öğrencilerimizin matematik dersine olan ilgilerini arttırmak,matematiğin korkulan bir ders değil severek ve eğlenerek öğrenilebilen ve aynı zamanda öğretilebilen bir bilim olduğunun anlaşılması adına düzenlediğimiz matematik oyunları bu hafta başladı.

                       İki hafta boyunca sürecek olan matematik oyunlarında öğrencilerimiz hazır oyunlar kullanabilecekleri gibi hazır oyunları matematikle ilişkilendirerek yaratıcı zekalarını da ortaya koyabilmektedirler.

                       Öğrencilerimiz aynı zamanda kendi tasarladıkları ya da hazır baskı olarak yaptırdıkları tişörtleri giyerek oyunların sunumlarını daha da eğlenceli hale getirdikleri gibi kullanılan hazır oyunlardan birkaçını Teknoloji Tasarım derslerinde kendileri ürettiler böylelikle yaparak yaşayarak öğrendiler.

                        Etkinliğimizi, öğrencilerimiz oluşturdukları guruplarla ders saat aralarında ve öğle arasında yapmaktadırlar.Bu ise birlikte işbirliği içinde çalışmayı aynı zamanda disiplin ve sorumluluk almayı da gerektirir.Öğrencilerimiz matematik oyunu oynamayı ve öğrenmeyi aynı zamanda gurupla işbirliği içinde çalışmayı da başardılar.Katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.