ATAYURT ORTAOKULU ÖĞRENME ŞENLİĞİNDE

27.05.2013

             Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde en önemli projelerinden birisi olan öğrenme şenliklerinin birincisi, 23-25 Mayıs tarihleri arasında ilimizde düzenlendi.

             Öğrenme Şenliğinin amacı hayat boyu öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli tarafından ‘Farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyokültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir’ şeklinde açıklandı.

             Atayurt Ortaokulu Matematik Kulübü olarak; bu yıl okulumuzda başladığımız unutulmaya yüz tutmuş MANGALA oyununun tanıtımını bu sayede Eskişehir halkıyla paylaşma fırsatı bulduk.Şenlik alanında oyunumuza ilgi oldukça büyüktü öyle ki hem oyunu anlatan öğrencilerimiz hem de katılımcılar oldukça keyifli saatler yaşadı.Mangala oyununun her yaştan bireye hitap etmesi ise öğrenme şenliğinin amacına oldukça uygundu.Katılımcılar ilgiyle öğrencilerimizi dinlediler ve oyunu birlikte oynadılar.7 den 70 e oynanabilen bir oyun olan Mangala, Atayurt Okulları sayesinde hakkettiği ilgiye yeniden kavuştu.Gelecek yıl  okulumuzda uygulanması planlanan mangala şenliği ise Atayurt Okulları olarak ne kadar doğru hedefler belirlediğimizin bir kez daha kanıtı oldu.

            Okulumuza ait öğrenme şenliği standında ki bir başka etkinliğimiz ise Matematik oyunlarıydı.Bu sayede Eskişehirli öğrenciler Atayurtlu arkadaşlarından Matematiğin keyifli yanlarını öğrendiler.

            Öğrenme şenliğinin en keyifli anları ise her yaştan katılımcının standımıza olan ilgisiydi.Özellikle hanoi kulelerimiz beğeni topladı.Mangala oyunun kişiyi içine alan oyun kurgusundan bahsetmiyoruz bile.Atayurt Okulları olarak her gün başka öğrencilerimizi stantta görevlendirdik. Böylece gönüllü olan tüm öğrencilerimiz şenlik alanında bulanma fırsatı elde ettiler. Okulumuz öğrencilerinin ise öğrenme şenliğine olan ilgisi ayrıca sevindiriciydi öyle ki standımızda görevli olmayan öğrencilerimiz dahi okuldan çıktıklarında öğretmenleri ile şenlik alanına geldiler.

           Atayurt Okulları Anasınıfları Eğitim Koordinatörü sayın Ayşen Pektaş öğretmenimiz tarafından okul öncesi çocuklara yönelik hazırladığı matematik oyunlarından kum oyunu,babaannemin ayakkabıları ve gökkuşağı katılımcı miniklerimiz tarafından oldukça ilgi gördü.Atayurt Okulları olarak her sınıf düzeyinde somutlaştırarak sevdirmeyi amaç edindiğimiz matematiği her yaştan insanla paylaşma şansı elde ettik.Öyle ki katılımcı yetişkinlere bu oyunları hazırlayarak evlerinde de oynayabileceklerini paylaşma fırsatı bulduk.

          Bu oyunlar ile çocuklar sayı ve renk kavramları ile sıra alma ve kurala uyma davranışlarını kazanmaktadırlar.

          Atayurt Okulları Görsel Sanatlar kulübü olarak öğrenme şenliğinde öğrencilerimizin yıl boyunca yapmış oldukları resimleri sergileme fırsatını da elde ettik.

          Atayurt Okullarının beğenilen Vurmalı Çalgılar topluluğu öğrenme şenliğine ayrı bir renk kattı.

           Emeği geçen tüm öğrencilerimize,öğretmenlerimize,yöneticilerimize,matematik kulübüne,anasınıfı öğretmenlerimize,görsel sanatlar kulübüne,teknik ekibe ve her zaman desteğini bizlerden esirgemeyen değerli velilerimize sonsuz teşekkürler.