AB ÖYKÜ YARIŞMALARININ PARLAYAN YILDIZI ATAYURTLU GENÇ YAZARLAR

22.06.2013

AB Öykü Yarışmasının Ulusal töreninde Eskişehir’in ilk üç derecesinden ikisini Atayurt öğrencileri kazandı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 2013 AB Öykü Yarışması Ulusal törenine bu yıl Eskişehir ev sahipliği yaptı. Törende öğrencilere ödüllerini Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela SZOMBATİ ile Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan ERDEM verdi.

Yarışmada, barış, eşitlik, güvenlik ve dayanışma gibi Avrupa Birliği'nin ortak değerlerinden biri olan "Farklılıklar İçinde Birlik" konusu ele alındı. Öğrenciler öykülerinde demokratik bir toplumda farklılıklarda bir araya gelmenin taşıdığı özel önemi ve bu kavramın gündelik yaşamda taşıdığı anlamı vurguladı. Türkiye çapında 550 okuldan 4500 öğrencinin katıldığı yarışmaya Hilal ŞENGEL’in danışmanlığını yaptığı Serva PINARBAŞI ve Zeynep DURDU adlı öğrencilerimiz öyküleriyle Eskişehir’i ve Atayurt Okulları’nı başarıyla ve gururla temsil etti.

Oylum TALU moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, yazar Mario LEVİ, sanatçı Yıldız İBRAHİMOVA, İskoçya Storytelling CENTRE 'dan öykü anlatıcısı Daniel ALLİSON ve Eskişehir halkı ile "Farklılıklar İçinde Birlik" konusunda sohbet etme imkanı buldular.

Ödül töreninin sonrasında düzenlenen gala yemeğinin ardından 222’de verilen GRİPİN konseri genç yazarlara ve öğretmenlerine eğlenceli saatler yaşattı.

Atayurt Ailesi olarak başarılarıyla bizi gururlandıran öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.