ATAYURT BOSNA HERSEK ULUSLARARASI ILIDZA ÇOCUK HALK DANSLARI FESTİVALİNDE

02.07.2013

   Bosna Hersek ‘in başkenti Saray Bosna’ da 16 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası İlidza Çocuk Halk Dansları Festivalinde harikalar yaratan Atayurt Okulları Halk Oyunları Kafilesi , yorucu fakat keyifli bir yolculuğun ardından yurda döndü.

   Festivale katılmak için 17 Haziranda yola çıkan kafilemizin ilk durağı Edirne oldu. Tarihi başkenti, Mimar Sinan’ın Selimiye’ sini ve Şifahaneyi gezen kafilemiz, daha sonra Bulgaristan ve Sırbistan üzerinden Bosna Hersek’ e geçerek Saray Bosna’ ya ulaştı.

  Dört gün boyunca kaldıkları Saray Bosna’ da , kafilemiz, gururla  dalgalandırdıkları Türk Bayrağı sayesinde kardeş Bosna Halkını coştururken , sahnede sergiledikleri muhteşem performanslarla tüm Balkanları kendilerine hayran bıraktılar. Ekibimizin  12-13 yaş grubunun en başarılı ekibi seçildiği ve  öğrencilerimizden Aleyna UYAR’ın   Festivalin “En Küçük Katılımcısı” ödülünü aldığı festivalde , izleyiciler Atayurtlu öğrencileri dakikalarca ayakta alkışladılar.

  Saray Bosna’ da tarihi Başçarşıyı, Sönmeyen Dostluk Ateşini, 1992-1995 yılları arasında ki savaşta hayatını kaybeden çocuklar anısına dikilen ‘’ Anne- Çocuk ‘’ anıtını ve yine o savaşta Boşnakların hayata tutunmalarını sağlayan ‘’Umut Tüneli’’ ni ziyaret eden kafilemiz , arkalarında unutamadıkları anılar ve dostluklar bırakarak kentten ayrıldılar.

Dönüş yolunda Mostar’ dan geçen  ekibimiz , atalarımızdan hatıra kalan tarihi Mostar Köprüsüne uğramayı ihmal etmedi.

  Ardından Dubrovnik üzerinden Yunanistan’ın Selanik kentine giden Atayurt Kafilesi , Ulu Önder Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti.Duygu dolu anların yaşandığı evde Atayurtlu öğrenciler Atamızın doğduğu evde ebedi liderlerine ‘’ Yarının liderleri olarak emanetine sahip çıkacaklarına ve Cumhuriyeti daha aydınlık yarınlara taşıyacaklarına ‘’ dair ant içtiler.

  Atalarına hasretle veda eden Atayurt kafilesi, Avrupa’ da Atayurt ‘u ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmenin verdiği gururla 27 Haziran gecesi Eskişehir’ e ulaştı.