SORUMLULUK İÇİN YOLA ÇIKAN COMENIUS PROJE GURUBUMUZ YURDA DÖNDÜ

01.10.2013

“Take Responsibility Today for a Better Tomorrow” (Daha İyi Bir Yarın İçin Bugünden Sorumluluk Al!) Comenius projesinin 4. Ayağı için okulumuz proje gurubunda yer alan İngilizce Öğretmeni Serdar MERCAN ve Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencilerimizden Damla YAKUT, Nil OSKAYLAR ve Öykü Naz SAĞLAM 22-29 Eylül 2013 tarihleri arasında Macaristan’ın Debrecen şehrinde bulunan Bethlen Gábor Secondary School of Economics ortaöğretim kurumuna konuk oldular.

“Responsibility on Your Own” (Bireyin Kendine olan Sorumluluğu) temalı proje toplantısında katılımcılar kendi okullarındaki öğrencilere uyguladıkları “Lifestyle Questionnaire” (Yaşam Tarzı Anketi) sonuçlarını değerlendirdikleri istatistikleri sundular. Guruplar ayrıca sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak için hazırlamış oldukları geleneksel ve sağlıklı menüleri diğer ülkelerden gelen katılımcılarla paylaştılar.

Macar ailelerde konaklayan öğrencilerimiz İngilizce pratik yapmanın yanı sıra Macar kültürü ve yaşam tarzı ile ilgili önemli detayları yaşayarak öğrendiler.

Proje çalışmalarından arta kalan zamanlarda eğlenmeyi de unutmayan gurubumuz Hortobágy, Eger Kalesi ve başkent Budapeşte’deki önemli tarihi ve kültürel yerleri gezmeyi de ihmal etmediler.

22-30 Ekim 2013 tarihleri arasında proje ortaklarını Eskişehir’de ağırlayacak olan okulumuz gerekli planlamaları yapmaya başladılar.