ATAYURT'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

29.10.2013

ATAYURT’TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

 

 

 

 

Özel Atayurt Okulları’nda Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Atayurt Okulları Kültür Merkezinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programı öğrencilerin yanı sıra yoğun bir veli katılımı gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşuyla başlayan törende 7. Sınıf öğrencilerinin, dede ve nineleriyle birlikte “Nesilden Nesile Cumhuriyet” konulu oyunu sahnelendi. M. Kemal Atatürk’ün her alandaki özellikleri danslarla, oyunlarla, dramalarla gerçekleştirildi.

Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertürk’ün konuşmasında 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadelenin Cumhuriyet’in kurulmasıyla sonuçlanmasından bahsetti. Cumhuriyetin demokrasiyi geliştiren en iyi sitem olduğunu belirterek kişilerin hak ve özgürlüklerinin ancak cumhuriyetle güvence altında olacağını belirterek millet olarak Cumhuriyetimize sıkı sıkıya bağlanmamız gerektiğini belirtti.

Ödül törenin ardından, programının finalinde tüm öğrenci, öğretmen ve veliler hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek Cumhuriyet coşkusunu yüreklerinde yaşadılar. Atayurt Okulları öğrencileri Atamıza daima “Cumhuriyet’in Koruyucuları ve Bekçileri” olduklarını göstermiş oldular.