ATAYURT’TA CUMHURİYET ŞENLİĞİ

04.11.2013

ATAYURT’TA CUMHURİYET ŞENLİĞİ

 

03 Kasım 2013 Pazar günü Atayurt Okulları Bahçesinde  “Atayurt’ta Cumhuriyet Şenliği” düzenledi. Büyük Önder Atatürk’ün ve Silah Arkadaşlarının 90 yıl önce kurduğu ve Türk Milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlanan şenlik öğretmen öğrenci ve yoğun bir veli katılımıyla gerçekleşti.

7’den 70’e herkesin coşkuyla eğlendiği şenlikte öğrenciler hazırladıkları etkinlikleri öğretmenlerinin gözetiminde sundular.  İçinde marşların ve okul şarkılarının yer aldığı korolar, vurmalı çalgılar, modern dans gurubu, halk oyunları ekiplerinin gösterileri görülmeye değerdi. Atayurt’lu minik öğrencilerin kendi el yazılarıyla Atatürk’e yazmış oldukları mektuplar balonlarla gökyüzüne bırakıldı. Hep birlikte ellerinde Türk Bayrakları ile coşkulu bir şekilde 10. Yıl Marşı söylendi.

Atayurt Sağlıklı Yaşam Okulu Projesi kapsamında Kızılay’ın okul bahçesinde kurduğu çadırda isteyen velilerin gönüllü olarak kan bağışında bulunmaları sağlandı. Daha sonra okul bahçesinde bütün davetlilere ikramlar verildi. Kurulan standlarda öğrencilerimizin yaptığı el emeği ürünlerin satışından ve yiyecek standlarından elde edilen gelirin tümü LÖSEV’e bağışlanacaktır. Nice Cumhuriyet Şenlikleri düzenlenmesi dilekleriyle coşkulu gün sona erdi.