TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI SATRANÇ TURNUVASI BAŞARIYLA SONA ERDİ

15.11.2013

         

TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

 

 

  Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, Atayurt Okulları ile Eskişehir 2013 TDKB Ajansı tarafından, “18 - 22 Kasım 2013” tarihleri arasında ilimizde düzenlenen ve Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nden sporcu öğrencilerin katıldığı, “Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası 22 Kasım 2013 Cuma günü düzenlenen ödül töreniyle sonra sona erdi.

           Adı geçen ülkelerden gelen (12-14 ve 14-16 yaş grubu) 74 sporcu ile ilimizden seçilen aynı sayıda ve yaş grubunda sporcu öğrencilerle, program doğrultusunda yapılan eşleştirmelere göre, Atayurt Okulları ve Eti Arkeoloji Salonlarında  saygın ve tatlı bir rekabetle yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren öğrenciler belirlenmiştir. 14 yaş altı kategorisinde birinci Nıgmatov Ortık (Özbekistan), ikinci Hojjatova Aydan (Azerbaycan), üçüncü Isaev Chıngıs (Kırgızistan), dördüncü Myradov Soltan (Türkmenistan), beşinci Kenenbaev Aıdar (Kırgızistan), altıncı Shahalıyev Ismayıl Bahram (Azerbaycan), yedinci Asadlı Vugar Afgan (Azerbaycan), sekizinci Saydalıev Saıdakbar (Özbekistan), dokuzuncu Abdukhalikov Fotikh (Özbekistan), onuncu Valery Shemyakin (Kırım) ve 16 yaş altı kategorisinde de birinci Peng Lı Mın (Kırgızistan), ikinci Zeynallı Mıradıl (Azerbaycan), üçüncü Begmuratov Alisher (Özbekistan), dördüncü Nazarov Rustem (Türkmenistan), beşinci Nurlanov Zhakshylyk (Kırgızistan), altıncı Onur  Taşçı (Türkiye Özel Atayurt Fen Lisesi), yedinci Bayramov Elkhan Khayyat (Azerbaycan), sekizinci Meredov Shanepes (Türkmenistan), dokuzuncu Rahman Adel (Özbekistan), onuncu Zhakypov Artur (Kırgızistan) olmuştur. Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat Sadykov, Eti Arkeolojisi Müzesi'ne gelerek genç satranç oyuncularına başarılar diledi.

 

Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası hakemlerine ve katılan tüm ülkelerin rehber öğretmenlerine katılım belgesi ve turnuva plaketi verildi. Kapanış ve ödül törenine, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, MEB Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Yusuf Ziya Yazıyıldız, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü M.Kemal Biçerli, MEB Danışmanları Ertuğrul Dindar ve Bahattin Gök ile Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı M.Fevzi Yalçın ile Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Ödül törenine katılan protokol üyelerine sırasıyla öğrencilerin aldığı ödüller takdim edildi. Coşkulu bir kalabalığın izlediği törende Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik yaptığı konuşmasında, "Türk Dünyası Başkenti Eskişehir'in bu yıl düzenlediği birçok etkinlikten dolayı emekleri geçenlere teşekkür ettikten sonra, Atayurt Okulları kurucusu M.Fevzi Yalçın'a böyle bir projeyi hayata geçirip, başarıyla yürüttükleri için başta kurucuları olmak üzere Atayurt Okulları çalışanlarına teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi. M.Fevzi Yalçın yaptığı konuşmada, “böylesine büyük bir organizasyonu düzenlemekten ve Türk Dünyasını Eskişehir'de ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ve bu birlikteliklerin devamından yana olduklarını söyleyerek tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Konuşma ve ödüllerin verilmesiyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra misafir ekipler otobüslerle İstanbul'a Atatürk Hava Limanı'na doğru uğurlandılar. 

                                                                  

                                                                   TEŞEKKÜR

 

          TDKB AJANSI VE ATAYURT AİLESİ OLARAK BÖYLE BİR TURNUVANIN DÜZENLENMESİNDE BAŞTA ESKİŞEHİR VALİSİ VE 2013 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN GÜNGÖR AZİM TUNA'YA, TDKB AJANS YETKİLİLERİNE, ANKA AJANS YETKİLİLERİNE, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE BİZLERE SALONLARINI AÇAN ATATÜRK KAPALI SPOR SALONU VE ETİ ARKEOLOJİ MÜZESİ YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARINA, ESKİŞEHİR SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİNE, HAKEMLERİMİZE, MÜKEMMEL BİR EKİP RUHU İLE ÇALIŞAN ATAYURT PERSONELİNE, ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇEN EKİN ÇİÇEK YETKİLİLERİNE, KAMERA VE FOTOĞRAF ÇEKEN STÜDYO NET AİLESİNE, BİZLERE DESTEK SAĞLAYAN TÜM PAYDAŞLARA VE ALT YÜKLENİCİLERE, AÇILIŞ VE KAPANIŞTA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİYLE DESTEK VEREN  OKULLARIN YÖNETİCİLERİNE VE OLDUKÇA BAŞARILI BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPMA FIRSATINI SAĞLAYAN, ATAYURT OKULLARI KURUCUSU VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUAMMER FEVZİ YALÇIN'A VE EKİBİNE, ATAYURT AİLESİ OLARAK TEŞEKKÜR EDİYOR, SAYGILAR SUNUYORUZ.