ATAYURT ANADOLU / FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE İNTERNETİN BİLİNÇLİ KULLANIMI VE BİLİŞİM SUÇLARI KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15.11.2013

Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi 9 ve 10. Sınıf öğrencilerine yönelik Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Amirliği’nce verilen destekle, Komiser Yardımcısı Furkan YILMAZ tarafından gerçekleştirilen konferansta,  Bilişim araçlarının bilinçsiz kullanımı sonucu kişiye verebileceği zararlar ve interneti bilinçli kullanma yolları hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Okul Rehberlik biriminin planladığı konferansta öğrencilere bilinçli internet kullanıcısı olma ile ilgili önemli bilgiler Komiser yardımcısı Furkan YILMAZ tarafından aktarılmıştır.  YILMAZ, Bilgiye erişimin  yanında elde edilen bilginin kullanılması ve yeni bilginin üretilmesi konusunda İnternet teknolojileri kullanıcılarına çok çeşitli olanaklar sunduğunu ama  bu olanaklardan en üst düzeyde yararlanmak kullanıcıların bir takım kurallara uyması  ile sağlanabileceğini,  Özellikle sosyal medyanın kullanımının bu konuda özel bilgilerin deşifre edilmesi adına kişinin güvenliğini tehdit eder hale geldiğini ve artık emniyet birimlerinin de bu konuda bilinçlendirici çalışmalara verdiği desteğin de artırıldığını söyledi.

Okul Müdürü Sayın Zevri BİNGÜL konferansa verdikleri destek ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi husussundaki Eskişehir Emniyetinin hassasiyetini tebrik ettiğini dile getirdi. Bu konuda okulumuzun da kendi içinde önemli tedbirler aldığını, ama konuya dikkat çekmek adına bu tarz konferansların da çok faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

Konferans,  Komiser Yardımcısı Furkan YILMAZ’a  öğrencilerin merak ettikleri sorulara verilen cevapların ardından teşekkür plaketinin taktimi ile sona erdi.