GERÇEK ORTAM-GERÇEK SINAV

04.01.2014

GERÇEK ORTAM-GERÇEK SINAV


Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi fark yaratmaya devam ediyor. Yüksek öğretime geçiş sınavı'na (ygs) hazırlanan 12.sınıf öğrencilerine ‘’Gerçek Ortam-Gerçek Sınav’’adlı projesi ile Anadolu Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi 1.anfisinde ygs denemesini gerçekleştiriyor.

 "AMAÇ; ÖĞRENCİLERE GERÇEK SINAVDA YAŞAYACAKLARINI YAŞATMAK

Özel Atayurt Anadolu/Fen lisesi öğrencileri için hazırlanan bu sınav’’ gerçek ortamda, gerçek bir sınav’’da heyecansal yaşantılarının provasını yapmak üzere yapılandırılmıştır. Sınav öncesinde öğrencilerin tek tek üstü aranacak, her adayın sınav salonuna önceden yerleşmesi sağlanacaktır. "Buradaki amaç; yüksek öğretime geçiş sınavı öncesi öğrencilere gerçek sınavda yaşayacaklarını yaşatmaktır".Bu sınavın gizli amacı ise sınav öncesi ve sınav süresince zihinsel aktivite yaparak bir yerde oturma alışkanlığının kazandırılması ve sınav stresiyle baş etmeyi öğrenmesidir.

 

YER: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

TARİH: 05 OCAK 2014

SINAV SALONUNA ÖĞRENCİ GİRİŞ SAATİ:09.00

SINAV BAŞLANGIÇ SAATİ:10.00

SINAV BİTİŞ SAATİ: 12.40

İLETİŞİM: MD. YRD. E.ÜLKER AYKAÇ 05424161472

AKADEMİK DANIŞMAN HİLAL ŞENGEL 05336820351

 

SINAVDA UYULACAK KURALLAR

1.      Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. Çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla; cep bilgisayarı, kol ya da cep saati gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla; silah ve benzeri teçhizatla; müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap cetveli, hesap makinesi, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla sınava girmek kesinlikle yasaktır.

2.      Sınava kalem, silgi, kalemtıraş, saat vb. araçla ve kulaklık, küpe, broş vb. takı, herhangi bir metal eşya ile girmek de kesinlikle yasaktır. Yiyecek, içecek vb. tüketim malzemeleri de sınava getirilemez. Adaylar sınava şeffaf şişe içerisinde su getirebilecektir.