MOTİVASYON MUTLU VE BAŞARILI OLMAK İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIR

13.01.2014

MOTİVASYON

MUTLU VE BAŞARILI OLMAK İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIR

 

“Bir işin üstesinden gelmede, insanların çalışma isteğini canlandırmanın, diğer bir deyişle onları motive etmenin önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Eğer işi yapmak için olumlu bir istek yoksa insanların bilgileri ve zekâları o görevi yapmamak için mazeret üretmeye harcanacak ve hiçbir yarar getirmeyecektir. Bu tür olumlu isteği nasıl yaratmalıyız? Elbette ki insanları desteklemek ve cesaretlendirmek önemlidir, ancak motivasyon kuru teşvikten daha fazlasını gerektirir. Sadece insanların karakterlerindeki farklılıklar üzerinde değil, bu farklılıkların altında yatan genel kişisel özelliklere “insan doğasına” odaklanırsak motivasyon için pek çok anahtar keşfedebiliriz." 

Dr. Yoshio Kondo ”

      Bu düşünce ile Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 12.sınıf öğrencileri için 10 ocak 2014 tarihinde motivasyon günü düzenledi. Atayurt; 2013-2014 eğitim-öğretim yılında üniversite hazırlık sürecindeki öğrencilerinin ders çalışma motivasyonlarını artırmak amaçlı gerçekleştirdiği etkinlikte önce üzerinde hedef şeklinin yer aldığı YGS pastası kesildikten sonra “Alegori Doğaçlama Tiyatro Topluluğu”nun sunduğu gösteri ile öğrenciler hoşça vakit geçirdi.

        Etkili çalışmak, zamanı, belirlenmiş öncelikler doğrultusunda programlı olarak kullanmaktır. Etkili çalışmak için dinlenmeye, eğlenmeye, dostlarla vakit geçirmeye de gereksinim vardır. Eğitim başarısı ders başında ne kadar zaman geçirildiğine değil, çalışılan konudan öğrencide geriye ne kaldığına bağlıdır.