GÖRME ENGELLİLER HAFTASI

14.01.2014

   "Görme engelli bir kişinin yaşadığı en önemli sorun, gözlerinin görmemesi değil, toplumun görme engellilerle ilgili yanlış anlayış ve ön yargılarıdır; kendisine sağlanan olanakların yetersizliği ve diğer insanlarla arasındaki fırsat eşitsizliğidir. Eğer görme engellilere de yaşamın her alanında gerekli fırsat eşitliği ve yeterli olanaklar sağlanırsa, görme sorunu olması o insanlar için basit bir fiziksel sorun düzeyine inecektir. 

    Bugün ülkemizde görme engellilerin ulaşmak istediği başlıca hedef, herkesle eşit hak ve olanaklara sahip olmak, toplumla kaynaşmak ve günlük yaşamlarını sürdürürken bağımsız ve özgür olabilecekleri koşullara sahip olmaktır.

   Görme engelli bir kişinin, karşılaştığı her başarısızlık için körlüğünü bir mazeret olarak göstermesi ne kadar yanlışsa, toplumun da her başarının sağlanması için görmenin gerekli olduğunu ileri sürmesi o kadar yanlıştır. İkisinin de pratik sonucu olumsuzdur. İnsanla toplum arasında sürekli bir etkileşim vardır. Bu nedenle görme engelli kişilerin değerlendirmeleri toplumu, toplumun değerlendirmeleri ise görme engellileri etkilemektedir."

   Biz de Atayurt Okulları olarak Sağlıklı Yaşam Projemiz kapsamında öğrencilerimize bu bilinci verebilmek için, 07-14 0cak Görme Engelliler Haftası nedeniyle, okulumuz spor salonunda, öğrencilerimizden gözleri bağlı şekilde futbol maçı yapmalarını istedik. Maç sonrası düşüncelerini paylaşmalarını istediğimiz öğrencilerimiz “Görmeden sevdiğimiz bir etkinliği yaparken bile çok zorlandık. Görme engellilerin zor bir hayatı olduğunu daha iyi anladık.” diyerek teşekkür ettiler.

 

   Biz de beden eğitimi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.