GERÇEK ORTAM & GERÇEK SINAV

10.03.2014

GERÇEK ORTAM

 

GERÇEK SINAV

 

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi fark yaratmaya devam ediyor. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan 12.sınıf öğrencilerine ‘’GERÇEK ORTAM-GERÇEK SINAV’’adlı projesi ile OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜN dört anfisinde YGS’nin ikinci provasını gerçekleştirdi.

Sınav sırasında birçok aile Osmangazi Üniversitesi kampüsünde çocuklarını beklerken,  Özel Atayurt Anadolu /Fen Lisesinin bu uygulamasının çok yararlı olduğunu ve devam etmesi gerektiğini dile getirdiler.

 "AMAÇ; ÖĞRENCİLERE GERÇEK SINAVDA YAŞAYACAKLARINI YAŞATMAK”

Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencileri için hazırlanan bu sınav   “GERÇEK ORTAMDA, GERÇEK BİR SINAV’’da heyecansal yaşantılarının provasını yapmak üzere yapılandırılmıştır. Sınav öncesinde öğrencilerin tek tek üstü arandı, her adayın sınav salonuna önceden yerleşmesi sağlandı. "Buradaki amaç; Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı öncesi öğrencilere gerçek sınavda yaşayacaklarını yaşatmaktır".Bu sınavın gizli amacı ise sınav öncesi ve sınav süresince zihinsel aktivite yaparak sınav ortamında uzun süre oturma alışkanlığının kazandırılması ve sınav stresiyle baş etmeyi öğrenmesidir.