ATAYURTLU ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜŞÜNDE

12.03.2014

 

Her sene Mart ayının ilk haftası olarak tabir edilen 1- 7 Mart tarihleri arasında ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Yeşilay haftası, ülkemizde alkollü içeceklerin ve sigara gibi dumanlı içeceklerin zararlarına dikkat çekmek için kutlanır. Elbette uyuşturucu maddelerin zararları da Yeşilay haftası kutlamalarının içeriğinde yer alır.

Günümüzde sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı maddelerin kullanım yaşı ne yazık ki iyice düştü. Aile içi şiddet ve sevgisizlik, ekonomik ve sosyal sorunlar insanları bunalıma itmeye başladı ve buhranda insanlar kurtuluş yolu olarak bu zararlı maddelere yöneldi. Elbette bu çok ama çok büyük bir yanlıştır. Çünkü insanlar ne kadar kötü durumda olurlarsa olsunlar, bu tür zararlı maddelere yönelmemelidir.  Bu zararlı maddeler insanları daha büyük karmaşalara itecektir.  Bu sorunlarla baş edebilmek için psikolojik destek alınmalıdır.

Biz de Atayurt Okulları olarak Sağlıklı Yaşam Okulu Projemiz kapsamında, Yeşilay Derneğine destek olmak için, Sağlık Yürüyüşüne katıldık. Fen Bilimleri öğretmenimiz Seçil ALGÜL eşliğindeki öğrencilerimiz Mert Ogan, Elif Mina Ünaldı, Emre Sağlam, Hazal Alışkan ve Nursu Özdemir ile yürüyüş sonrası Yeşilay Dernek bürosunu ziyaret ederek, başta öğrencilerimiz olmak üzere çevresindeki kişileri bilinçlendirmek üzere bilgi aldılar. Aldıkları broşürleri okul arkadaşlarına dağıtarak bilgilerini paylaştılar.