ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ…

19.03.2014

Bir Hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı ,yüzbinlerce vatan evladının birer birer toprağa düştüğü Çanakkale… Yedi düvele “Çanakkale Geçilmez ! “  dedirten bir büyük destan.

Gerek şanlı tarihimizde gerekse dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve şehitlerimizi anmak üzere 8.sınıf öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı programda buluştuk.

Sunuculuğunu Türkçe öğretmenimiz Meltem Tekin’in yaptığı anma programının açılış konuşmasını yapan Ortaokul Müdürümüz Aysun Canbeken Uyar günün anlam ve önemini belirttiler. Ardından Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Tuğba Eroğlu Avcı’nın hazırladığı “Savaş’ın Nedenleri ve Sonuçları “ adlı videoları izledik. Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Yasemin Uysal ise yaptığı konuşmada zaferimizden ve kayıplarımızdan bahsetti.

 Savaşla ilgili  hikayeleri derleyen Türkçe öğretmenimiz İpek Yiğit’in hazırladığı video ile salonda duygusal anlar yaşandı.

 Türkçe öğretmenimiz Demet Bulut’un çalıştırdığı 8A ve 8B sınıfı öğrencilerimiz, savaşı ve zaferi anlatan bir söz korosu oluşturarak etkileyici bir sunum gerçekleştirdiler. Müzik öğretmenimiz Yasemin Toker’in hazırladığı Çanakkale türküleriyle söz korosuna eşlik ettiler.

Tarihimizin bu önemli gününde şehitlerimizi  ve Büyük Asker, Büyük İnsan, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı bu zaferi anmanın onurunu yaşamaktayız.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.