ATAYURTLU ORYANTİRİNGCİLER KAPADOKYA KUPASI'NDA KIYASIYA YARIŞTILAR

26.03.2014

Harita ve pusula yardımıyla açık alanda koşarak hedef bulma sporu olarak bilinen Oryantiring, ülkemizde olduğu kadar Eskişehir’de de  yeni bir spor dalı oldu. İlklerin öncüsü Atayurt Okullarının Ortaöğretim ve Lise bölümlerinden Spor Kulübü mensubu öğrenciler, 21-23 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Nevşehir’de düzenlenen ve üç gün süren yarışmalarda Kapadokya’nın peribacalarıyla bezeli eşsiz doğasında rakipleriyle mücadele edip %100 hedef bulma oranıyla okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Yaygın şekilde koşarak satranç oynamaya benzetilen oryantiring sporunda katılımcılar ellerindeki harita yardımıyla araziye gizlenen hedefleri en kısa sürede bulmaya çalışırlar. Yüksek düzeyde konsantrasyon, strateji geliştirme, muhakeme ve yön bulma becerisi gerektiren bu spor, öğrencilerin bedensel gelişimine olduğu kadar psikolojik ve duygusal gelişimlerine de katkıda bulunması açısından en faydalı okul sporlarından biridir.

Hedef belirleme ve hedefe ulaştıran yolda sapmadan kararlılıkla ilerleme açısından, eğitimde tam başarı prensibini belirleyen Atayurt felsefesini yansıtan sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.