COMENİUS PROJE ELÇİLERİ YURDA DÖNDÜ

01.04.2014

24-28 Mart 2014 tarihleri arasında süren, Atayurt Okulları Anadolu/Fen Lisesi ile Almanya-Belçika-Macaristan-Polonya-İspanya’dan proje ortaklarımızın Çek Cumhuriyeti Prag şehrinde katıldıkları ‘Take Responsibility For a Better Tomorrow’ proje çalışmalarını tamamlayan öğretmen ve öğrencilerimiz 30 Mart 2014 tarihinde yurda dönmüştür.

Proje faaliyetleri kapsamında 25 Mart’ta ‘Young Heroes’ temalı sunumlar yapılmış; 26 Mart’ta St.John Under the Rock Yüksekokuluna 11 km yürüyüş aktivitesi ile gidilmiş; öğleden sonra ‘Holocaust : Second World War’ konulu workshop yapılmış; gece okulda konaklanmış; 27 Mart’ta aynı okulda ilkyardım eğitimi alınmış ve uygulama faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

28 Mart Comenius projelerine ismini veren Çek asıllı Jan Amos Comenius’un doğum günü olduğu için bir anma faaliyeti gerçekleştirilmiş, 29 Mart günü Prag şehri ve dünyaca ünlü ‘Church of Bones’’un bulunduğu Kutna Hora ve Visehrad tarihi kent ve yapıları gezilmiştir.

 Öğrencilerimiz tüm faaliyetlere etkin olarak katılmış, konuk edildikleri aileler ile verimli zaman geçirmiş ve Çek Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşam kültürlerini yerinde inceleme fırsatı bulmuşlardır. Comenius proje ziyaretlerimiz Nisan ayı sonunda Elda/İspanya ile devam edecektir.