ATAYURT’TA CAHİT SITKI TARANCI ŞİİR DİNLETİSİ

08.04.2014

                                   Hep hazan süren; fakat baharında biten bir ömrün hikâyesi…
 

·         Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır.

·         Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.

·         Şiir, evrenin kutsallığını eşsiz kar tanelerinde görebilmektir.

·         Şiir, yeni gelen güne umutla 'merhaba 'demektir.

·         Şiir, dost meclislerinde hayatla dalga geçebilme cesaretini gösterebilmektedir.

·         Şiir, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır.

·         Şiir, Âşık Veyseller’in, Orhan Velilerin, Necip Fazılların, Fuzulilerin, Bakilerin, Yunus Emrelerin daha nice nice ozanların sevgi çığlıklarıdır hasret evreninde.



 Atayurt Anadolu/Fen Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Cahit Sıtkı TARANCI Şiir Dinletisi gerçekleştirildi. Dinletide 46 yaşında daha hayatının baharında yaşama veda eden hayattaki hayal kırıklıklarına, yaşadığı talihsizliklere rağmen küçük mutluluklara tutunup büyük dünyalar kurmanın şairi Cahit Sıtkı Tarancı’nın eserlerinin yorumlandığı, görsel ve işitsel benzersiz bir gösteri sahnelendi. Usta şairin şiirlerinin yanı sıra Atilla İLHAN, N.Fazıl KISAKÜREK, Can YÜCEL, Ü. Yaşar OĞUZCAN… gibi şairlerin şiirlerinin de yer aldığı gösteri öğrencilerimizin sunduğu tango gösterisi ve müzik grubumuzun seslendirdiği şarkılarla renklendi.

Lise ve ortaokul öğrencilerimize ayrı ayrı sergilenen dinleti öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizden büyük beğeni topladı.



“CAHİT SITKI TARANCI ŞİİR DİNLETİSİ ni hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Hilal ŞENGEL’e, ses ve ışıkta destek olan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Tolgahan AKIN’a, Müzik öğretmenimiz Altan ÖZDİL’e Beden Eğitimi öğretmenimiz Kaan TURGUTKAYA ve görev alan tüm öğrencilerimize Atayurt ailesi olarak teşekkür ederiz.