2. HİGGS FİZİK- AKTÜEL BİLGİ YARIŞMASI BAŞLADI…

18.04.2014

Fizik dersinin liselerde okutulmasının önemi bilimsel okur-yazarlığı bütün topluma yaymak fizik kavramlarının teknoloji ve toplumla ilişkilerini herkese kavratmaktır. Fiziğin liselerde okutulmasının bir başka önemi ise fizik ve mühendislik dallarında lisans eğitimi yapan öğrencilere iyi bir alt yapı sağlamaktadır. Çünkü bu dallarda eğitim gören gençlerin daha kaliteli yetişmesi ülkenin teknolojik gelişimi acısından büyük önem taşımaktadır keza bu gençler teknolojinin üretilmesi ve kullanımını sağlayacaklardır. Dolayısı ile öğrencilere lisede iyi bir temel kazandırılması gerekmektedir. Kısacası ortaöğretim bilimselliğin bilinçli bir şekilde kazanılabileceği ilk aşamadır.

                     Fizik dersinde öğrencilerin kazanımlarını kullanılabilecek en önemli öğretilerden biri fizik - aktüel bilgi yarışmasıdır; çünkü fizik hayat ile iç içedir ve gelişmesinde birincil kaynak yaşamdır. Ve bu yarışmanın önemi de aktüel fizikten yararlanarak öğrencinin fiziğe olan ilgisini artırmaktır.

                     Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesinde Fizik - Aktüel Bilgi Yarışması, 9 ve 10. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilmektedir. Okulumuzda 2. Si uygulanan HİGGS FİZİK_ AKTÜEL BİLGİ YARIŞMASI’NA 9. Ve 10. Sınıflardan 10’ar takım katılmıştır.

9.Sınıf Yarışma grupları listesi için TIKLAYINIZ

10.Sınıf Yarışma grupları listesi için TIKLAYINIZ