ATAYURT’TA 23 NİSAN COŞKUSU

23.04.2014

Özel Atayurt İlköğretim Okulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Atayurt Kültür Merkezinde yapılan törene öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Atayurt İlköğretim Okulu Müdürü Baki Cangür açılış konuşmasını yaptı. Cangür konuşmasında 23 Nisan’ın bağımsızlığını ve bütünlüğünü kaybeden milletimizin, bulunduğu çağa ve geleceğe damgasını vuran Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün en büyük ispatının 94. yılı olduğunu belirtti. Cangür, Türk milletinin kendi özüne dönerek, milli birlik ve beraberlik duygusuyla, milli devlet olmanın onuru ve gururuyla, milli varlığımızı yüceltme azim, karar ve heyecanını 23 Nisan’da hissetmesi gerektiğini belirterek, bundan dolayı da ATATÜRK’ün 23 Nisan’ı geleceğimizin teminatı, varlık nedenimiz çocuklarımıza armağan ettiğini belirterek bütün milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını sözlerine ekledi.

İlköğretim öğrencilerinin 23 Nisan Oratoryosu, halk oyunları (Muğla Yöresi, Artvin Yöresi, İzmir Yöresi) , koro, hareket eğitimi ritim dans ve modern dans, davul ve darbuka ritim gösterilerinin ardından tören sona erdi.