ÖZEL ATAYURT ANADOLU & FEN LİSESİ COMENIUS PROJE GRUBU YURDA DÖNDÜ

06.05.2014

Özel Atayurt Anadolu & Fen Lisesi’nin 2012 yılında Avrupa Birliği üyesi yedi ülke ile “Sorumluluk” teması çatısı altında bir araya gelerek uygulamaya başladığı Çok Ortaklı Comenius Projesinin son ayağı için İspanya’ya giden proje ekibimiz başarılı bir proje çalışması ve gezisi gerçekleştirerek 4 Mayıs 2014 sabahı yurda dönmüşlerdir. İspanya’da, iki yıl boyunca gerçekleştirilen proje çalışmaları ve elde edinilen deneyimler ile ilgili proje sonuç değerlendirme sunumları yapılmıştır. Ayrıca ayakkabı yapımı, define avı ve takım çalışmasını ön plana çıkaran sportif yarışmalar gibi atölye çalışmaları ile de projenin amaçları gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Bütün proje uygulamalarında öğrencilerimiz harika işler ortaya koyarak ödüllere ulaşmışlardır.

 

İki yıl boyunca “Sorumluluk” teması üç temel alt başlık altında incelenmiştir: Bunlar, bireyin kendine olan sorumluluğu, bireyin çevreye karşı olan sorumluluğu ve bireyin sosyal sorumluluğudur. Proje kapsamında sekiz uluslar arası gezi düzenlenmiş ve bu gezilere toplam 22 öğrenci ve 10 öğretmen katılmıştır. Gerçekleştirilen proje gezilerinde proje grubunda bulunan öğrencilerimiz hazırladıkları sunumlar ile ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

 

Proje ortağı ülkeler arasında uygulanan anket sonuçlarına göre proje katılımcılarının %97’si bu proje kapsamında yeni kültürler, yaşam stilleri hakkında bilgiler edindiklerini ve yeni arkadaşlıklar kurduklarını belirtmişlerdir.