ATAYURT HALK DANSLARI EKİBİ ZATON FESTİVALİNDEN DÖNDÜ

28.06.2014

Özel Atayurt Ortaokulu öğrencilerinden ve öğretmenlerinden oluşan 25 kişilik kafile 18 Haziran Çarşamba günü Atatürk Bulvarından yola çıktılar.


Atayurt Halk Dansları ekibinin katıldığı festival yolculuğunda ilk durakları Edirne oldu. Bulgaristan ve daha sonra da Makedonya’yı ziyaret ettiler. Başkent Üsküp'te New Star Otel'de bir gece konaklayarak Makedonya’da Debre kentinin Yupa kasabasına uğradılar ve nihayet Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının ve dedesinin yaşadığı Kocacık köyüne ulaştılar. 


19 Mayıs'ta açılışı yapılan Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi ve Dedesi Hafiz Ahmet’in müze haline getirilen evlerini ziyaret ettiler. Kocacık köyünde yaşayan Türklerle duygu dolu anıların yaşandığı muhteşem bir akşam geçirdiler. Nin Zaton'da ekip gündüz saatlerini Adriyatik Denizi'ne girerek geçirdi. Gece festival yerindeydiler. Halk oyunları ekibi Uğur Topçu'nun yönetiminde dalgalanan Türk Bayrağının altında muhteşem bir gösteri sergiledi. Tüm ekip gösteriyi gururla izledi. Atayurt Halk Dansları Ekibi "III. Müzik ve Dans Festivali"nde  EN İYİ PERFORMANS ödülünü aldılar.Öğrenciler orada bulunan halk ve diğer gruplar tarafından ilgiyle izlenip, büyük alkış topladılar.

Gösteri bitiminde Türk bayrağının önderliğinde Onuncu Yıl Marşı'nı ve Gençlik Marşı'nı söyleyerek Nin Zaton sokaklarında yürüyen Atayurtlular çevredeki insanlar tarafından ilgiyle izlenip, alkışlandılar. Festivalden sonra Yunanistan'a gelen ekip Andereas'ın Yeri'nde deniz ürünlerinden oluşan harika bir akşam yemeği yedi ve Selanik sokaklarında dolaştı. Geceyi otelde geçirip ertesi gün Atamızın doğup büyüdüğü evi ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında tüm Atayurt Ailesi duygusal anlar yaşadı ve Atamıza olan şükranlarını bir kez daha belirttiler.


Dönüş yolculuğuna geçen Atayurtlular Yunanistan'ın Kavala şehrine uğrayıp, deniz kenarına kurulmuş olan şehrin güzel manzarasını kuş bakışı seyretti. Hediyelik Kavala kurabiyelerini de alan ekip İpsala Sınır Kapısına doğru yola çıktılar. Atalarımızın at sırtında dolaştığı yerleri gezip görmek tüm ekibe anlatılmaz duygular ve anlar yaşattı.


Atayurt Kafilesi Meriç Nehri üzerine kurulmuş olan Demir Köprü'den Türkiye'ye "Memleketim" şarkısını söyleyerek ve sınırda nöbet tutan askerlerimize el sallayarak girdi. Keşan'da akşam yemeğini yiyen ekip Çanakkale üzerinden Eskişehir'e döndü ve öğrenciler ailelerine teslim edildi.