MİNNET, ŞÜKRAN VE SAYGIYLA ANIYORUZ...

11.11.2014

           Özel Atayurt Okullarında 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76.yılında törenle anıldı.  Özel Atayurt Anadolu/ Fen Lise bölümü öğrencileri ve öğretmenleri Atayurt Kültür Merkezi’nde, saat 09.05’te saygı duruşunda bulundular. Saygı  duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Anadolu/Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Can DESTİRE bir konuşma yaptı. DESTİRE konuşmasında  Atatürk’ün milli devlet ilkesine verdiği önemi vurguladı. DESTİRE, “Bu millet Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemizin yaşanılan her olayda, her devirde bu ilke ve ideallerin ne kadar isabetli ve öngörülü olduğunu görerek bu günlere geldi.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

            Program Kurtuluş Savaşı ve kahramanlarının orijinal belgeseliyle devam ederken öğrencilerimizin seslendirdiği şiirlerle renk kazanmıştır.

            Özel Atayurt Anadolu/ Fen Lisesi öğrenci korosu Müzik öğretmeni Can GÜNEY eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Ardından Kültür Edebiyat Kulübü tarafından hazırlanan Atatürk’ün naşının Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e naklini anlatan sinevizyon gösterisi herkesi daha da duygulandırdı.

             Atayurt Ailesi olarak, Atamızın ölümünün 76.yılında O’nu minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz…