5. SINIFLAR ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİNİ TANIYOR

19.11.2014

5. sınıflarla ;

Öğrencilerde kitap okumayı alışkanlık haline getirmek,

Aranan bir kaynağa nasıl ulaşılacağını öğrencilere öğretmek,

Öğrencilere kütüphane bilinci kazandırmak amacıyla Türkçe Öğretmeni İpek Yiğit ve Rehber Öğretmen Sinem Eskici tarafından Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi’ne bir gezi düzenlendi. Öğrencilerimizi sınıf sınıf götürdüğümüz gezi dört hafta sürdü.

Ziyaret sırasında öğrencilerimiz, kütüphaneyi rehber eşliğinde gezerek kütüphanenin farklı birimleri hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler aradıkları kitabın kodunu, rehberimizin yardımıyla kütüphane bilgisayarlarından öğrenerek ulaşmak istedikleri kitapları kendileri buldular. Daha sonra Mikrofilm bölümünü gezen öğrenciler, Cumhuriyet Dönemi’nden kalma gazeteleri ve bu gazetelerin negatiflerini incelediler. İşitsel Bölüm’ü gezen öğrenciler, görme engelli öğrencilerin kullandığı kabartmalı Braille Alfabesini tanıdılar. Engelli öğrencilere özel konuşan bilgisayarları inceleyen öğrenciler için engellilerin yaşamına ait bir farkındalık oluştu.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Anadolu Üniversitesi’ne bağışladığı kitaplardan oluşan kütüphaneyi de gezen öğrenciler, büyük ve donanımlı bir kütüphaneyi tanıma fırsatı bulmuş oldular.

Gezimizde bize eşlik eden  5. sınıf öğretmenlerimiz Ahmet Halaç, Seçil Algül, Sinem Eskici ve Kütüphane Rehberimiz Hayriye Çetintaş’a çok teşekkür ederiz.