5.MATEMATİK LİGİ DEVAM EDİYOR…

25.12.2014

Matematik uğraşısı düşün emekçiliğini gerektirir; öncelikle sancılıdır, çözemediğiniz problemler bazen 300 yıl size acı verebilir, acının kaynağı sorgulanmalıdır, onun panzehiri ise çözüm üretmektir, çözüm ürettikçe dünyanın en geniş boyutlu mutluluğunu ve coşkusunu yaşarsınız. Bu işi de ancak sürekli merak duygunuzu tetikleyerek, ezberden uzak, yanlış yapmaktan korkmayarak yapabilirsiniz. Çünkü matematiksel düşünce katıksız özgürlüktür.

 

       Bir lig düşledik. Öğrencilerin seviyelerine göre sınıflanmadığı, takım halinde çalıştığı, düşündüğü, soruların çoktan seçmeli değil de klasik olduğu, soruların derslerde okutulan konular kapsamında ama ilginç olduğu, notlamanın harcanan düşünce emeğine göre verildiği, takımın  antrenörünün (Matematik öğretmeni) değil de takım oyuncularının oyuncu değişimine kendi kararlarını verdiği, maçları izleyen diğer öğrencilerin, pasif konumda değil de aynı düşünce sürecine katıldığı, zaman aralıklarında kemanın, gitarın, dansın yer aldığı, bir solukta biten değil bir dönem boyunca süre giden, heyecanın, coşkunun, merakın hep etkin olduğu bir lig 5.MATEMATİK LİGİ.

Bizi yakında izleyin, öğrencilerin coşkusunu, hüznünü, öğretmenlerin heyecanını, akşam programlarında o ayın maçlarının değerlendirmelerini yapın, popüler kültürün önümüze sürdüğü Süper Lig yorumlarına karşı Atayurt Fen/Anadolu lisesi liginin yorumlarını koyalım dedik.

9.Sınıf 1.Etap Yarışmaları için Tıklayınız

10.Sınıf Kırmızı Grup için Tıklayınız

10.Sınıf Beyaz Grup için Tıklayınız