ATAYURT ABD MATEMATİK YARIŞMASI AMC10/12 YARIŞMASINDA

28.02.2015

ATAYURT ABD MATEMATİK YARIŞMASI AMC10/12 YARIŞMASINDA

“MAA AMERİCAN MATHEMATİCS COMPETİTİONS’’




AMC-10712 TEMEL AMACI;

 

Öğrencilerin problem çözme becerilerini ve matematiksel yeteneğini geliştirmektir. amc-10 matematik yarışması zorluk derecesi yüksek dünyanın en prestijli yarışmasıdır.

         Özel Atayurt Fen/Anadolu Lisesi öğrencilerinden 46 kişilik matematik takımı, zümre başkanı Serdar YİĞİT başkanlığında matematik öğretmenleri Emre İNCEKALAN Ve Emir BARİK tarafından gerçekleştirdiği sistemli bir çalışma programı ile sınava hazırlanmışlardır. Uluslararası yarışmalarda yer almanın temel amacı lise matematik bölümü olarak öğrencilerimizin farklı matematiksel düşünce sistemlerinin varlığını fark etmeleri, farklı problemlerin çözümünde farklı stratejiler geliştirebilmelerinin çok önemli olduğu düşüncesi içerisindeyiz. Analitik düşünme yeteneklerinin ve yorum yapabilme güçlerinin gelişimine destek vermek adına yaptığımız farklı çalışmaların yanı sıra, onları farklı kültürlerin matematik sorularıyla karşılaştırmanın da öneminin farkındayız. Bu nedenle öğrencilerimizi tüm dünyada düzenlenen uluslararası matematik yarışmalarına katılımlarını kuvvetle desteklemekteyiz. Uluslararası boyutta düzenlenen bu yarışmalar matematiksel alanda öğrencilerimizin gelişimine destek olmanın yanı sıra, öğrencilerimizi yabancı dil ve sosyal alanlarda da olumlu etkilenmektedir.

 

 

Abd Matematik Birliği tarafından Nebraska Üniversitesi'nde düzenlenen ve dünyanın en prestijli yarışması olan American Mathematics Competitions 10/12( amc 10/12)’de Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 46 öğrenci ile katılmıştır. Türkiye koordinatörlüğünü üstlenen birkaç üniversiteden biri olan Turgut Özal Üniversitesi’nde 25 Şubat 2015 tarihinde sınava katılmışlardır. Amerika’da ve dünyada 350.000’i aşkın öğrencinin katıldığı bu sınav matematik alanında en iyi öğrencileri belirlemeyi ve ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. Ankara’da gerçekleşen amc10/12 yarışması öncesi anıtkabir ziyareti gerçekleştirmişlerdir.