ESKİŞEHİR’İN KÜLTÜR ELÇİLERİ MACARİSTAN YOLCUSU

17.08.2010

İlimizin kültür elçisi Atayurt Okulları 34 kişilik kafilesi ile Macaristan’ın Kasposvar şehrinde düzenlenecek olan “International County-Wandering” festivaline katılmak üzere 17 Ağustos 2010 Salı günü yoğun bir veli topluluğu tarafından sabahın ilk saatlerinde Eskişehir’den yolcu edildi.

Eğlenceli bir yolculuğun ardından Edirne’ye ulaşan kafilemiz önce konaklayacağı otele yerleşerek, Edirne’nin tarihi yerlerini gezdi. İlk olarak, II. Beyazıt Külliyesindeki Sağlık Müzesini gezen Eskişehir’in kültür elçileri, Osmanlı dönemindeki tıp eğitiminin ve sağlık hizmetinin verildiği müzeyi beğeniyle gezdi. Daha sonra, Mimar Sinan’ın en önemli eseri olan Selimiye Camii’ni de ziyaret eden ekibimize camii hocaları tarafından özel bir tanıtım yapıldı. Edirne Öğretmen Evi’nde Meriç Nehri kıyısında hazırlanan muhteşem akşam yemeğinin ardından Lozan Antlaşması Anıtını gezen ekibimiz geceyi konaklayacağı otelde geçirdikten sonra 18 Ağustos 2010 Çarşamba sabahı Macaristan’a hareket edecek.

Edirne gezisi sırasında İl Emniyet Müdürlüğüne kafilemize göstermiş oldukları yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.