ATAYURLU ÖĞRENCİLER 100. KEZ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİ

18.03.2015

 

ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ…

 

Bir Hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı, yüzbinlerce vatan evladının birer birer toprağa düştüğü Çanakkale… Yedi düvele “Çanakkale Geçilmez ! “  dedirten bir büyük destan.

 

18 Mart 2015 Çarşamba günü Atayurt Okulları 6. Sınıfların hazırladığı “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri  Anma Programın hüzünlü ama bir o kadarda coşkuyla kutlandı.

Program Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın, Genel Müdür Hikmet Ertürk, Ortaokul müdürü Aysun Canbeken Uyar, Müdür Yardımcıları ve öğretmenlerin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sunuculuğunu Türkçe öğretmeni Tuğba Demirtaş’ın yaptığı anma programının açılış konuşmasını yapan Ortaokul Müdürü Aysun Canbeken Uyar günün anlam ve önemini belirtti.

 8. Sınıf öğrencisi Ayça Özefe’nin herkesi duygulandıran İstiklal Marşı’nın tamamını okumasıyla devam etti. Atayurt İngilizce öğretmeni Mehmet Uzunoğlu ve Müzik öğretmeni Emre İpkin türkülerle öğrencilere yol gösterdiler. 6. Sınıf öğrencileri Çanakkale Zaferi orotoryosu ve türkü korosuyla izleyenleri hüzünlü ve anlamlı dakikalar yaşattılar. Yine öğrencilerimiz İngilizce seslendirme ve videosuyla geçmişte yaşananlara ışık tuttular.