ATAYURT DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KOSTÜMLERLE KUTLADI

27.03.2015


ATAYURT DÜNYA


TİYATROLAR GÜNÜNÜ


KOSTÜMLERLE KUTLADI

 

 

   Özel Atayurt Okulları’nda, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle düzenlenen  “Geleneksel Kostüm Günü Etkinliği” çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kendi tasarladıkları yaratıcı, ilginç, özgün kostümleri giyerek okula gelen öğrenciler, birbirinden renkli, yaratıcı, farklı tasarımları ile dikkat çekti. Atayurt Okulları Spor Salonunda kurulan sahnede, gün içerisinde çeşitli gösteriler yapan öğrenciler kendilerini ifade etmenin keyfini yaşadılar.

 

    Öğrenciler kendi kostümlerini tasarlarken atık malzemeler, aksesuarlar ve özgün malzemelerden yararlandılar. Düzenlenen kostüm defilesi ile tüm sınıflar tasarımlarını sergilerken, Kutlama Komitesi, kostüm gününün amacının “ Tasarım yapmak, farklı, yaratıcı, ilginç düşünmeyi sağlamak, farklılıklara saygı bilinci geliştirmek, estetik ve görsel farklılık yaratarak ev, okul, dershane arasında sıkışan çocuğa bir günlük alternatif ortam sunmak.” Olduğunu söyledi.

 

    Birbirinden ilginç kıyafetlerle okula gelen öğrenciler, “Okulumuzda böyle bir etkinlik düzenlendiği ve bize kendimizi ifade etme fırsatı verildiği için çok mutluyuz" dediler. Atayurt Okulları düzenlediği coşkulu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlaması ile sanata, sosyal faaliyetlere verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Etkinlik sonunda en yaratıcı, en özgün, en iyi temalı ve en çok emek harcanan tasarımlar kutlama komitesi tarafından ödüllendirildi.