ATAYURT GENÇLERİ 100. YILINDA ÇANAKKALE`DE

04.05.2015

   Atayurt  Anadolu/Fen Lisesi  öğrencileri, şanlı tarihimizin en büyük  hatırası Çanakkale Savaşlarının 100. yılında  kara savaşlarının yoğun olarak yaşandığı tarihlerde  Çanakkale'ye, şehitlerimizi anmaya gittiler.

     Lise Tarih Öğretmeni Neval Akyol`un düzenlediği geziye Müdür Yardımcısı Ali Düşmezkalender  ve Matematik Öğretmeni Süha Erkal'da katıldı.

    Geziye Kilitbahir Kalesinin gezilmesiyle başlayan öğrencilerimiz,vatanımız için canlarını veren şehitlerimiz adına yapılan Şehitler Abidesini ve 57. Alay Şehitliğini ziyaret ederken duygulu anlar yaşadılar. Geziye Yahya Çavuş Anıtı, Anzac Koyu, Mehmetçik Anıtı  ve Conk Bayırı ile devam eden öğrencilerimiz, Askeri Müze, Nusrat Mayın Gemisi, Çimenli Kale  ve  Truva Atı'nı gezdikten sonra otellerine yerleştiler.Akşam   yemeğinden sonra Çanakkale  kordonda  serbest zaman geçiren öğrencilerimiz ilk günü gururlu bir yorgunlukla bitirdiler.

    Ertesi gün   sabah kahvaltısından sonra  Assos Behramkale`ye çıkan öğrencilerimiz, Koca Seyit`in Havran`daki köyü, Tahtakuşlar Müzesi ve  Küçükkuyu  Zeytinyağı  Müzesini gezdikten sonra öğlen yemeğini Kaz Dağları eteklerinde yediler. Dolu dolu  bir Çanakkale Gezisi sonucunda  vatan topraklarının  değerini  bir kez daha ve yerinde  görerek anlayan öğrencilerimiz, 30 Nisan akşam saatlerinde Eskişehir`e döndüler.