ATAYURTLU GENÇ GİRİŞİMCİLER ROBERT COLLEGE REMIXOPOLIS INNOVATION CAMP (JARC)’TA

18.05.2015

ATAYURTLU GENÇ GİRİŞİMCİLER ROBERT COLLEGE REMIXOPOLIS INNOVATION CAMP (JARC)’TA 

Atayurtlu Gençler; 16-20 Mayıs 2015 tarihleri arasında Robert College’de gerçekleştirilen Remixopolis Innovation Camp (Remixopolis Yeni Fikirler Kampı)’na Atayurt Anadolu/Fen Lisesi’nden 13 Öğrenci ve 3 Advisor ile katılmaktadır.

Remixopolis yaratıcılık, eğlence ve girişimciliğin olağanüstü bir ortam yaratmak için bir araya geldiği üst düzey bir organizasyondur. Lise öğrencileri önemli şirketlerin gerçek yaşam problemlerine kendi yaratıcı çözümlerini ürettikleri  takım çalışmalarını hedefler. Sonuç olarak, girişimcilerin dünyasına atılan büyük bir adımdır. Türkiye’deki yılda bir kez düzenlenen en kapsamlı JA (Junior Achievement) organizasyonudur.

Remixopolis kapsamında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CEO’ları bir girişimci olma hakkındaki deneyimlerini ve birikimlerini çeşitli sunum ve konuşmalar ile aktarmaktadırlar. Steven Young (Bosch) , Ali Haydar Bozkurt (Toyota), Metin Salt (Zorlu), Engür Rutkay (JA Türkiye), Ayşe Kırımlı (Faber castell), Ayşen Zamanpur (Silk&Cashmere), Enver Yücel (Bahçeşehir Üniversitesi), Armin Zerunyan (Hilton), Yusuf Soner (Sabancı Üniversitesi), Umut Yıldırım (Club Silicon Valley) bu yılki konuşmacılardan bazılarıdır.

Katılımcı öğrenciler ayrı komiteler ve komite içi gruplara ayrılarak (Microsoft, Zorlu, Koton, Bahçeşehir) küresel anlamda başarılı ve ünlü şirketler adına uyum içerisinde birlikte çalışmaktadırlar. Türkiye ve Avrupa Ülkelerinden 250’nin üzerinde katılımcı olduğu düşünüldüğünde, bu öğrenciler için olağanüstü bir deneyim haline gelmektedir.

Öğrencilerimizi bu değerli organizasyonun bir parçası olarak global anlamda birer genç girişimci adayı olma cesareti ve kararlılığı gösterdiği için kutluyor, destek veren velilerimiz ve okul yönetimimize teşekkür ediyoruz.