FESTİVALDE EN İYİ PERFORMANS ÖDÜLÜ ATAYURT’UN

09.07.2015

Özel Atayurt Okulları, ilkokul 4 ve ortaokul 5. Sınıf öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları ekibi 25-28 Haziran 2015 tarihlerinde Macaristan Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivalinden başarıyla döndüler. Kasım ayından beri çalışmalarını sürdüren halk oyunları ekibi 21 Haziran 2015 tarihinde festivale katılmak için yola çıktılar. 27 öğrenci ve 12 öğretmenden oluşan kafileyi Atayurt okulları velileri ve öğretmenleri uğurladılar. Toplam 10 gün süren gezi boyunca Bulgaristan-/Haskova - Sofya,  Macaristan/ Budapeşte-Estergon, Avusturya/ Viyana, Sırbistan/ Belgrad, Makedonya/Üsküp, Yunanistan/ Selanik şehirlerini ziyaret ettiler.

Festivalde sergiledikleri performansla Macaristan halkını ve tüm katılımcıları kendilerine hayran bırakan öğrenciler uzun süre ayakta alkışlandılar. Küçük yaşlarına rağmen Avrupa’ya Türk Kültürünü bir kez daha tanıtan Atayurt Halk Dansları Ekibi “Start Concert 2015 Budapest/Hungary"nde  EN İYİ PERFORMANS ödülünü aldılar. Gösteri bitiminde Türk bayrağının önderliğinde Onuncu Yıl Marşı'nı ve Gençlik Marşı'nı söyleyerek yürüyen Atayurtlular çevredeki insanlar tarafından ilgiyle izlenip, alkışlandılar.

Atayurt Okulları kafilesi Üsküp’te kardeş okulumuz olan Kocacık Köyü İlkokulu öğrenci ve öğretmenleriyle buluşarak, Eskişehir’den getirdikleri hediyeleri, Kocacıklı çocuklara ulaştırdılar. En son olarak Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret eden öğrenciler Eskişehir’e döndüler.