ATAYURT OKULLARI İTALYA VIAREGGIO FESTİVALİ’ NDEN YURDA DÖNDÜ

24.07.2015

“IV. Internazionale Del Folklore, Italy " Halk Oyunları Festivaline katılan Atayurt Anadolu/Fen Lisesi kafilesi yurda döndü.

26 Haziran 2015 Cuma günü yola çıkan kafile, 15 gün süren festival organizasyonunun yanı sıra Avrupa’nın birçok ülkesini de kapsayan bir yolculuk yaptılar.

Edirne Selimiye ile başlayan bu uzun ve keyifli yolculuk, Bulgaristan Sofya, Sırbistan üzerinden Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Vişegrad, Balaton Gölü  ile devam etti. Budapeşte’de  kafilemiz Balıkçılar Burcu, Estergon Kalesi, Kahramanlar Meydanı gibi tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Tuna nehrinde akşam tekne gezintisi yapan öğrenci ve öğretmenler daha sonraki gün Slovakya’nın başkenti Bratislava ve Avusturya’nın başkenti Viyana’yı gezip Avusturya üzerinden festivalin yapılacağı İtalya’ya doğru yola çıktılar.

İtalya Roma ‘da gerçekleşen halk dansları ve müzik festivaline Özel Atayurt Anadolu/Fen Lisesi 51 öğrencisi  ile katıldı.

Festivalde performanslarıyla Atayurt Anadolu/Fen Lisesi en iyi grup ödülünü almışlardır.

Festivale iştirak eden ekibimiz aynı zamanda Venedik, Floransa, Roma, Vatikan kentlerini de gezip görme şansına sahip oldular. Gezinin bir sonraki durağı Hırvatistan’ın başkenti Zagrep ve Slovenya Ljubljana  zirayet edildi.

Son durak Selanik’te bir gece konaklayan Atayurt kafilesi Atatürk Evi, Beyaz Kale gibi önemli mekanları gezdikten sonra Selanik’ten ayrılıp yurda döndü.

Aileleri tarafından karşılanan öğrenciler, çok uzun ve güzel bir yolculuk olduğunu, birçok farklı ülke ve kültür ile etkileşim içerisine girme fırsatı yakaladıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Venedik’te kafilemize katılan ve festival boyunca yanımızda varlığını, desteğini esirgemeyen Kurucu Temsilcimiz Ahmet Yalçın’a, Atayurt Ailesi’ne ve bizleri gururlandıran öğrencilerimize, ailelerine sonsuz teşekkürlerimizle…