SARAYLAR KÜLTÜR GEZİSİ

25.11.2015

" Tarih; bir milletin hafızasıdır. Hafızasını kaybeden insanların nasıl geleceği olmazsa, tarihini bilmeyen milletlerin de geleceğinin olması da mümkün değildir."
atatürk imzası ile ilgili görsel sonucu

                Milli Kültürüne sahip çıkan, geçmişin izlerinin kuşaktan kuşağa aktarılmasına büyük önem veren Atayurt Okulları, Ülkemiz ve dünya tarihi adına çok önemli eserlerin bulunduğu İstanbul ‘a 20-21 Kasım tarihinde  Saraylar Kültür  Gezisi düzenlemiştir.

                Saraylar Kültür Gezisinin amacı; Atayurt öğrencilerinin, ülkesini tanıyan, tarihini bilen ve milli kültürüne sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri ve değerlerimizi yerinde görerek öğrenmelerini sağlayabilmektir.

                 Gezimiz İstanbul Boğazında Sabancı Öğretmenevinde yapılan kahvaltı ile başlamış olup, Sultan Abdülaziz`in yaptırdığı muhteşem yapı Beylerbeyi Sarayının gezilmesi ile devam etmiştir. Ardından 3.Selim döneminde yapılan, 2.Abdülhamit’ìn ana saray olarak kullandığı Yıldız Sarayı gezilmiştir. Öğleden sonra Boğazda tekne turunda dinlenen öğrencilerimiz öğlen yemeklerini teknede yemişlerdir. Boğaz turundan sonra Türkiye`nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi ziyaret edilmiştir. Akşam Yemeği sonrasında öğrencilerimiz gezinin ilk günü tamamlamışlardır. 2.gün tarihi yarımada gezisi başlamış ve Fatih Sultan Mehmet `in yaptırdığı Osmanlı padişahlarının 19.yy`a kadar kullandıkları Topkapı Sarayı gezilmiştir. Geziye Yerebatan Sarnıcı ile devam edilmiş. Bizans döneminde 6.yy.da yapılmış Ayasofya Müzesi’nden sonra Sultan Ahmet Camii ve At Meydanı gezilmiştir.

                10.sınıf Osmanlı Tarihi dersi müfredati ile bağlantılı olarak Lise Bölümü Tarih Öğretmeni Neval Akyol`un düzenlediği Saraylar gezisine Müdür Yardımcısı Nevzat Özkan ve 10.sınıflar Akademik Danışmanı Feriştah Keskin de katılmıştır.

Buram buram tarih kokan gezimize katılan herkese teşekkür ederiz.