‘BİLİMİN KALBİ CERN’E ATAYURT’UN YOLCULUĞU’ BAŞLIYOR..

27.11.2015

 

Atayurt’un ‘Bilimin Kalbi Cern’e Yolculuğu’ başlıyor..Yüzyılın bilim deneyini , bilim dünyasında gelinen son noktayı yerinde görmek için  Cern’e gidiyoruz.

Cenevre- Paris şehirlerinde bilim, kültür ve vizyon üçgeninde gerçekleştirilen programda; öğrencilerimiz yerin 120 metre altındaki ana merkeze inerek ancak resimlerden ve televizyonlardan görebildiğimiz bu devasa ve akıl almaz teknolojiyi yerinde görüp,  bilim insanları tarafından bilgilendirilme fırsatını buluyor.

Öğrencilerimiz, yüz yüze kaldığımız ‘Evrenin Sırlarının Keşfi’ gibi pek çok zorlu durumun yanıtını  verebilecek teknolojinin üretildiği bu merkezde yapılan deneylerin kapsam ve içeriğini yaşayarak öğrenecekler.

Bunun yanı sıra, Cumhuriyet Tarihimizin en önemli antlaşmalarına ev sahipliği yapmış  CHILLON castLE , Montreux ve PALAIS DE RUMINE, Lausanne şehir ziyaretlerini de gerçekleştirmiş olacağız.

İsviçre deki etkinlikler tamamlandıktan sonra,  gezinin ikinci basamağı olan Paris, Fransa’ya gidiyoruz.  Burada kültürel birikime katkısı olması açısından LOUVRE MÜZESİ, PARİS ŞEHİR TURU, SACRE COURE BAZİLİKASI, EIFFEL TOWER, CHAMPS ELYSEES, CONCORDE MEYDANI, ZAFER TAKI, NOTRE DAME KATEDRALİ gezilecek.

Gezimizin son gününde DISNEYLAND ‘da hiç bitmesini istemeyeceğimiz rüya gibi bir gün geçireceğiz.  Geleceğin Bilim Adamı adayları programlarını 30 Kasım Pazartesi günü tamamlayıp yurda döneceklerdir.