BİN ADIMDA BİRGÜN

05.10.2010

Atayurt Okullarında Doğa Yürüyüşleri başlıyor. 9 Ekim Cumartesi ve 10 Ekim Pazar günleri 2 ayrı yürüyüşle yeni dönemin ilk yürüyüşleri gerçekleşecek. 9 Ekim Cumartesi günü  9. sınıf öğrencilerimiz Firigya Bölgesi Yazılıkaya mevkinde “BİN ADIMDA BİR GÜN” adlı doğa yürüyüşüne, 10 Ekim 2010 Pazar günü ise öğretmenlerimiz Avlakkaya mevkiindeki doğa yürüyüşüne katılacaklar.

9 Ekim 2010 Cumartesi günü 9. sınıf öğrencilerimiz Firigya Bölgesi Yazılıkaya mevkinde “BİN ADIMDA BİR GÜN” adlı doğa yürüyüşüne katılacaklar. Topluma hizmet uygulamaları teması çerçevesinde düzenlenecek doğa gezisinde öğrencilerimiz doğaya meyva çekirdekleri bırakarak, yeni ağaç fidanlarının oluşumuna katkı sağlamayı amaçlamaktadırlar. Ayrıca rehberlerin eşliğinde yapılacak bu doğa yürüyüşünde öğrencilerimiz bölgenin tarihi ve arkeolojik durumu hakkında da ayrıntılı bilgi sahibi olacaklardır. 

BİN ADIMDA BİRGÜN             

FRİGYA BÖLGESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Doğa yürüyüş gerekli malzemeleri: 

1. Doğa yürüyüşleri öncesinde, ayak tırnaklarınızın en az bir gün önce kesilmiş olmasına dikkat ediniz. Aksi halde yürüyüş esnasında tırnak batması veya kırılma gibi küçük yaralanma olayları ile karsılaşabilirsiniz.
2.Ayakkabılarınız, sert ve kalın tabanlı, mümkünse ayaklarınızı bileklerden saracak boğazlıklı bir ayakkabınız olmasına dikkat edin. Böylece ayak burkulması riskini azaltacaksınız.(convers türü ayakkabı kullanmayınız.)
3. Bel ve göğüs kısmından kavrama tokaları olan 20-30 litre hacimli bir sırt çantası edinin.
4. Yürüyüş esnasında hareket becerinizi engellemeyecek bollukta bir pantolon veya polar alt giyinin. Kot pantolon ile kesinlikle yürüyüşe katılmayın. Giysilerinizi seçerken pamuklu ve keten türler yerine sentetik ve yünlü giysileri tercih edin.
5. Sırt çantanızı mutlaka akşamdan hazırlayın.
6. Sabah evden ayrılmadan önce mutlaka kahvaltı yapın, ihtiyaç hissetmeseniz de mutlaka bol su için.
7. En az bir takım yedek iç çamaşır. Yedek çorap, bir adet panço tipi yağmurluk, polar üst veya rüzgârlık mont, şapka, 1 litre kadar su ve enerji içeceği,
8. Enerji verici kuru üzüm, kuru kaysı, incir, kuru dut, ceviz, badem v.s. Bir adet düdük, bandana, güneş kremi, gözlük plastik bardaklar, fotoğraf makinesi, Özel ilaçlarınız, yara bandı, bir iki adet ağrı kesici veya kas gevşetici tablet, kâğıt peçete, kolonyalı veya sabunlu mendil, bir adet çöp torbası yanınızda bulunsun.

 

BİN ADIMDA BİRGÜN                   PROGRAMI

  9.00…………………………  Atatürk Bulvarı Migros önü

  9.30 …………………………Frigyaya hareket

 10.30…………………………Doğan  Kale yürüyüş başlangıç.

 11.10…………………………Nabız Kontrol

11.15………………………..Doğa yürüyüşü

12.00………………………...Yemek molası

13.00…………………………Fotoğrafçı çekimi

13.00…………………………Doğa yürüyüşü ve meyve çekirdeklerini doğaya bırakma

15.00………………………..YAZILIKAYA’ YA varış.

15.15………………………..Yazılıkaya  açık  müzede gezinti.

16.00…………………………Çifteler sakarbaşı balık ziyafeti……..