ATAYURT OKULLARI HARVARD MUN KONFERANSINDA

02.02.2016

Atayurt MUN Kulübü, Model United Nations konferanslarının en eski ve en prestijlisi olan HMUN (Harvard MUN) Konferansına katılmanın onur ve gururunu yaşıyor.

Geçmişi League of Nations dönemine dayanan ve United Nations kurulması ile devam eden, 1920’lerden bu yana dünya gençliğinin dünya vatandaşı olarak kendini en üst platformda ifade edebildiği ve dönemin güncel dünya sorunlarına çözüm arayışı içersinde şekillenen ve İngilizce temelli bu büyük konferansın bir parçası olan Atayurtlu 20 genç diplomat Bahama ve Endonezya ülkelerini komite ve konsey yapılarında başarıyla temsil etmişlerdir.

200 Harvard öğrencisi tarafından bu yıl 27-31 Ocak 2016 tarihlerinde 63.sü düzenlenen konferansa yaklaşık 40 eyalet ve 37 farklı ülkeden 300 delege ve 300 okul direktörü katılmış ve katkı vermiştir. Genel Kurul, Ekonomik ve Sosyal Konsey / Bölgesel Yapılar ve Özel Komiteler başta olmak üzere Biyoteknoloji Zirvesi, Atom Enerjisi Kurumu, Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslar arası önemde organlar temsil edilmişlerdir.

Atayurtun genç diplomatları konferans çalışmalarından arta kalan zamanda Boston kenti Cambridge bölgesindeki dünyaca ünlü iki üniversiteyi ziyaret etme imkanı bulmuştur. Harvard Üniversitesinde Harvard Öğrenci Birliğinin organize ettiği bir tura katılmış, MIT (Massachusetts Institute of Techhology) kampüsünü ve MIT Müzesini gezmiş, MIT David H. Koch for Integrative Cancer Research Bölümünde değerli çalışmaları bulunan Türk Akademisyen Canan Dağdeviren ile bir araya gelme imkanı bulmuş, Bilimsel Yaklaşım, ABD de Yüksek Öğrenim fırsatları üzerine gençlerimize rehber olabilecek çok önemli bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirmişlerdir.

01 Şubat günü ABD’nin en önemli kentlerinden New York’a geçecek olan Atayurtlu öğrenci ve öğretmenler 04 Şubat gününe kadar Birleşmiş Milletler, Özgürlük Anıtı, Doğal Tarih Müzesi, Empre State Binası gibi şehrin önemli yerlerini ziyaret edecekler ve 05 Şubat günü yurda geri döneceklerdir.