MERCAN DEDE İLE ÇANAKKALE 101. YIL ETKİNLİĞİ

05.03.2016

MERCAN DEDE İLE 

ÇANAKKALE 

101.YIL ETKİNLİĞİ

 

 

 

 

Çanakkale Zaferinin 101. Yılı Kutlama çerçevesinde çerçevesin de Dünyaca ünlü Türk neyzen, besteci, yapımcı  (Arkın Ilıcalı) Mercan DEDE Atayurt Okulları’nın misafiri olarak Eskişehir’e geldi.

 

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Yalçın, Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın, Vali Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.

 

Program, Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertük’ün Çanakkale ruhunu yansıtan açılış konuşması ile başladı. Etkinlik daha sonra Mercan Dede ve ekibinin performansıyla devam etti.

Mercan Dede’den sonra sahne alan Atayurt Okulları Modern Dans Ekibi’nin gösterisi ise davetlilerden büyük alkış aldı. 

Etkinlik, Atayurt Okulları Halk Oyunları Ekibi’nin  ‘’Ah Bir Ataş Ver’’ isimli gösterisi,  Atayurt Orkestrası Korosu’nun seslendirdiği ‘’Yemen Türküsü’’ ve Andımız’ın okunması ile sona erdi. Programın sonun da tüm velilerin beğenisi kazanan ve ayakta alkışlanan Çanakkale 101. Yıl Etkinliğinde Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Yalçın, Kurucu Temsilci Ahmet Yalçın Arkın Ilıcalı’ya (Mercan Dede) hediyeleri takdim ettiler.