ATAYURT OKULLARINDA, TEGV eS.O.eS TAKIMI BİLGİLENDİRME SEMİNERi GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16.03.2016

Büyükşehir Belediyesi desteği ve Espark AVM sponsorluğunda First Lego League (FLL) Ankara Yerel Turnuvası’na katılarak Proje Jürisi Ödülü alan TEGV eS.O.eS takımı projelerini bilgilendirme semineri ile paylaşıyor.

15 Mart 2016 tarihinde Özel Atayurt İlkokulları, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi ile gerçekleştiren Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi eS.O.eS Takımı, “Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm” teması kapsamında hazırladıkları “ambalaj atıklarının kaynağında ve doğru ayrılması” ile ilgili projelerinin özgün ürün tasarımlarını anlattılar.

 

Özel Atayurt Okullarını ziyaret eden TEGV eS.O.eS Takımı 4. ve 5. Sınıf öğrencilere Geridönüşüm, kaynağında ve doğru ayırma konularında bilgi verdi. Gelen soruları cevapladı.

Eskişehir Kent Konseyi ile ortaklaşa düzenlenen Geridönüşüm konulu seminerin başında da yer alan TEGV eS.O.eS Takımı; Taşbaşı Kırmızı Salon’a davet edilen Eskişehir halkına projeleri ile ilgili “ambalaj atıklarının kaynağında ve doğru bir şekilde nasıl ayrılması gerektiği” ile ilgili bilgi vererek küçük uygulamalar yaptılar.

 

8 öğrenciden oluşan TEGV eS.O.eS Takımı, gönüllülerinin koçluğunda, 19-20 Mart 2016 tarihinde Bilim Kahramanları Derneği organizasyonunda İstanbul’da düzenlenecek First Lego League (FLL) Ulusal Turnuvası’na katılacaklar.