ATAYURT’TA Pİ GÜNÜ

17.03.2016

ATAYURT’TA Pİ GÜNÜ

“HAYAT SADECE İKİ ŞEY İÇİN GÜZEL; MATEMATİĞİ KEŞFETME VE ÖĞRETME…” (SİMEON POİSSON)

              Lise öğrencilerimizin hazırladığı “Dünya Pi günü” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik günün anlamını anlatan konuşmalarla başladı. Okul müdürümüz Zevri BİNGÜL yaptığı konuşmada“Matematik sadece istatistik  ve günlük alışveriş  için gereken  bir alan değildir. Aynı zamanda matematiksel düşünce gücünün oluşmasında çok önemli bir rol oynar. Bu güç kişilerin olayları sistematik, çabuk ve doğru anlamalarını sağlar. Dolayısıyla matematiksel düşünme gücü doğru algılamaları sağlayan, analiz ve sentez alışkanlığı getiren, girişimcilik kazanma becerilerinden oluşan bir bilimdir.” diyerek konunun insan hayatı üzerindeki önemi üzerinde durdu.

Matematik zümre başkanı Serdar YİĞİT  Pi sayısıyla ilgili sunum yaptı. Sunum “6.Matematik Ligi” takımların katılımıyla gerçekleştirildi. Finale kalan 9. sınıf DETERMİNANT VE 9-40-41 TAKIMLARININ oldukça çekişmeli geçen Final maçını DETERMİNANT takımı kazanarak şampiyon olmuştur. 10.sınıflarda ise  matematik ligi maçlarına devam etmektedir.

Şampiyon takımların ödül töreninden sonra Matematik zümresi ve şampiyon öğrencilerimizin “Pi günü pastası” kesmeleriyle DÜNYA Pİ GÜNÜ kutlama programı sona ermiştir.