ATAYURT’UN BAŞARILI SPORCULARI VALİ TUNAYI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

17.03.2016

Özel Atayurt Lisesi Atletizm Kros Kız Takımı; Pınar Demirbaş, Sinemnur Eraslan, Hatice Taşcı, Keziban Demiralp, Beyza Mercan, Fadime Can Ersöz ve Tekvando Avrupa Şampiyonu Semanur Karakuyulu, Özel Atayurt Okulları Genel Müdürü Hikmet Ertürk ile birlikte Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Başarılı sporcuları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, Atayurt Okullarının akademik başarısının yanında sportif anlamda da başarılı olmasının gurur verici olduğu söyledi. Çocukların beden ve ruh sağlığı açısından spor yapmalarının önemine değinen Vali Tuna, “Çocuklarımızın sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi ve sporla içi içe olarak hayatlarını devam ettirmeleri bizim için önemlidir. Tabi ki spor çocuklarımızın derslerini etkilememeli.  Sağlıklı bir yaşamın bir parçası olan sporu aslında herkesin yapması gerekiyor. Burada sizin elde ettiğiniz kişisel başarılar hem okulunuz hem de aile çevreniz tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Milli anlamda elde ettiğiniz başarılar da tabi ki ülkemizin adını uluslararası alanda duyuracaktır” dedi. 

Lise yıllarında spora atletizmle başladığı anlatan Vali Tuna, o yıllarda yaşadığı anılarını sporcularla paylaştı. Her başarının arkasında bir emek olduğunu söyleyen Vali Tuna, tesadüf olan başarının kalıcı olmadığını, disiplinli yapılan her işin başarıyı getireceğini savundu.

Başarılı sporcuların 21-26 Nisan tarihleri arasında Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yapılacak olan liseler arası dünya şampiyonasına katılacağını öğrenen Vali Tuna, “Bizler sizlere güveniyoruz. İnanıyoruz ki oradan da başarılı bir sonuçla dönecek ve bizleri sevindireceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ziyareti kabulden dolayı Vali Tuna’ya teşekkürlerini ileten Genel Müdür Ertürk de, 13 Şubat 2016 Cumartesi günü Adana ilinde yapılan okullar arası Atletizm Kros Türkiye Şampiyonası’nda kız takımın birinci olduğunu bildirdi. Ertürk, Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yapılacak olan şampiyonada, sporcuların ülkemizi milli takım olarak temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Başarılı sporcularla tek tek ilgilenen Vali Tuna, günün anısına sporculara çeşitli hediyeler verdi.