ATAYURT’TA 8. VELİ AKADEMİSİ ‘BİR ZAMANLAR ERGENDİK/O ŞİMDİ ERGEN’

02.04.2016

 

Atayurt Okullarında Veli Akademisi devam ediyor… Bu yıl 8. sini düzenlediğimiz Veli Akademisi programımızda ‘BİR ZAMANLAR ERGENDİK/O ŞİMDİ ERGEN’ konulu sunuları ile Rehber Öğretmenlerimiz ortaokul velilerimizle buluştu.

21. Yüzyılın getirdiği hızlı bilimsel ve teknolojik gelişmeler, günümüz dünyasında yeni bir öğrenci profilini ortaya çıkardı. Bu değişimlerden yola çıkarak seminerimizin başlangıcında kuşak farklılıklarından ve velilerimizin ergenlik dönemlerinden bahsedilerek velilerimiz geçmişlerine doğru kısa bir yolculuğa çıkarıldı. Ardından günümüz çocuklarının ergenlik döneminin özelliklerini anlatılırken, ergen ve aile ilişkilerinin nasıl olması gerektiğine dair ipuçları verildi. Bu dönemi olumlu geçiren çocukların ergenlik dönemlerini daha düzgün ve sorunsuz şekilde atlattıkları ve daha mutlu oldukları belirtildi.

Drama öğretmeni Hüseyin DEMİR tarafından velilerin aktif katılımıyla ergenlik konulu drama etkinlikleri yapılarak empati kurmaları sağlandı. Böylelikle velilerimiz eğlenceli bir şekilde hem kendilerinin hem de çocuklarının davranışlarını bir kez daha gözden geçirme fırsatı buldular.

Okul Müdürümüz Aysun UYAR tarafından, Rehber Öğretmenlerimiz Ahu FENERLİ, Elif TEKİN, Şengül ÖZALPAY, Ceren TEMİREL, Melike ULUAKAY ve Drama Öğretmeni Hüseyin DEMİR’e teşekkür edilerek konferans sona erdi.